Soğuk hava deposu tamamlandı

Nevşehir Ticaret Borsası tarafından modern pazar yeri içerisinde yapılan soğuk hava deposunun birkaç gün içerisinde...

Nevşehir Ticaret Borsası tarafından modern pazar yeri içerisinde yapılan soğuk hava deposunun birkaç gün içerisinde hizmete gireceği açıklandı.
Nevşehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Uğur Aydoğan yaptığı açıklamada, Nevşehir Belediyesi’nin 25 yıllığına tahsis ettiği modern pazar yeri alt bölümündeki alanda Ticaret Borsası tarafından yaptırılan soğuk hava deposunun yaklaşık bir milyon liralık harcamanın ardından hizmete gireceğini söyledi. Soğuk hava deposunun 100 ton kapasiteli olacağını kaydeden Aydoğan "Nevşehir Belediyesi tarafından, Ticaret Borsası arkasında yaptırdığı 20 bin metrekarelik modern pazar yerinin altında kalan bölüm bize tahsis edildi. Belediye tarafından bize verilen 2 bin metrekarelik bu alanda soğuk hava deposu yapılması için Nevşehir Belediyesi ile Ticaret Borsası arasında protokol imzalandı. Soğuk hava deposu yaklaşık 100 ton kapasitesi ile birlikte Aralık ayı içerisinde hizmet vermeye başlayacak. Pazar yerindeki 60'a yakın esnafımızın yanı sıra dışarıdan gelecek olan tüccarların da burada talepleri karşılanacak. Depo içerisinde hem eksi 20 derece olan bir bölüm hem de +3 ve +8 derecelik bölümler olacak ve buralarda sebze ile meyvelerin yanı sıra gıda ürünleri ve balık depolanabilecek. Soğuk hava deposu için yaklaşık bir milyon TL civarında bir harcama yapıldı." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz