Soğuk hava geri dönüyor

İSTANBUL (İHA) - Gitti sanılan soğuklar, geri döndü. Türkiye, yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hafta sonuna kadar etkisini sürdürecek olan soğuk ve yağışlı hava ile birlikte sıcaklıklar 10-12 derece kadar düşecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, bugün Marmara, Batı Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışlar, yarın Kıyı Ege dışında tüm yurtta etkisini gösterecek. Genellikle yağmur şeklinde görülecek olan yağışlar; hava sıcaklığındaki düşüşle birlikte Trakya, batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edecek.

Reklam
Reklam

Çarşamba günü ise Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yağış bekleniyor. Yağışlar, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

Soğuk ve yağışlı hava hafta sonuna kadar yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde etkisini sürdürecek. Hava sıcaklığı ise hafta sonuna kadar 10-12 derece hissedilir derecede düşecek.