Soğuk Hava Gölleri De Dondurdu

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Ahlat ilçesi sınırlarında bulunan Nazik Gölü, bölgede etkisini sürüden dondurucu soğuklar nedeniyle buz tuttu.

BİTLİS - Bitlis'in Ahlat ilçesi sınırlarında bulunan Nazik Gölü, bölgede etkisini sürüden dondurucu soğuklar nedeniyle buz tuttu. Van Gölü'ne 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve 44,5 kilometrekarelik alana sahip doğal tatlı su gölü Nazik, soğuk havanın etkisiyle buz örtüsüne büründü. Göle 2 kilometre mesafedeki Ovakışla beldesinde yaşayan vatandaşlar da soğuk havadan ve Nazik Gölü'nün buz tutmasından olumsuz etkilendi. Ahırlarda besledikleri hayvanların su ihtiyacını karşılarken büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlar, gölde meydana gelen buzu kırıp küçük gölcükler oluşturarak hayvanların su ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Göle kıyısı bulunan Dilburnu köyünde yaşayan Kemal Kardoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gölün bu yıl önceki yıllara nazaran erken donduğunu söyledi. Soğuk hava nedeniyle zor günler yaşadıklarını belirten Kardoğan, "Göl bu yıl önceki yıllara nazaran 10-15 gün daha erken dondu. Oldukça soğuk günler yaşıyoruz. 50 yıldır bu köydeyim. Bu yıl gerçekten çok soğuk geçiyor. Göl yüzeyindeki buz kalınlığı 10 santimetreyi aşmış durumda. Zamanda buz tabakası daha da kalınlaşacak. Eskiden buzu kırarak balık avlardık. Ancak şimdi avlanma yasağı olduğu için balık avlayamıyoruz" dedi. Yöredeki çocuklar ise tehlikelerine rağmen donan göl üzerinde kayak yaparak kışın tadını çıkarıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: