Soğuk Havalar Doğal Bitki Satışını Arttırdı

Kışın yüzünü göstermesiyle soğuk algınlığı ve gribe karşı önlem almak isteyen vatandaşlar aktarlara akın ediyor....

Kışın yüzünü göstermesiyle soğuk algınlığı ve gribe karşı önlem almak isteyen vatandaşlar aktarlara akın ediyor. Doğal bitkilerin bulunduğu Mısır Çarşısı'nda da satışların arttığı gözlendi.

Mısır Çarşısı, soğuk havaların etkili olmaya başlamasıyla daha hareketli günler yaşıyor. Özellikle bitkilerin bulunduğu doğal bitkilerin en çok bulunduğu yerlerden biri olan Mısır Çarşısı esnafı da bu durumdan memnun. Esnaf Erkan Aktaş yaşanan hareketliliği ve bitkilerin faydasını anlattı. Aktaş, "Kış çayı yaklaşık 12 çayın karışımıyla ortaya çıkartılmıştır. Özellikle soğuk algınlığına, bronşite, öksürüğe iyi geliyor. Sağlık açısından çok iyi üründür. Hem kanı temizler hem de vücudun direncini artırır ve halsizliği giderir." dedi.

Reklam
Reklam

Bu ürünleri kış ve son bahar aylarında daha çok sattıklarını söyleyen Aktaş, "Yerli ve yabancı turistlerden talep var. Doğal ürünleri alıp ülkelerindeki arkadaşlarına götüren turistler oluyor." şeklinde konuştu.

Bitkilerin çeşitli karışımlardan oluştuğunu ifade eden Aktaş, "Enerji çayının içinde zencefil, tarçın, karanfil, papatya çayı, melisa, gül çayı bulunuyor. Ayrıca yine kış için tropikal çaylarımız da var. Tropikal çayımızda 12 çayın karışımından oluşuyor. Tropikal çay, genellikle yabancı ülkelerden getirilen çayların karışımından oluşuyor. Yerli çay değildir. tropikal çayın faydaları ise, genellikle çocuklara hitap ediyor. Vücudun direncini artırıyor ve kan yapıcı özelliğe sahip." ifadelerini kullandı.

Mısır Çarşı aktarlarından Erol Şener ise "Ihlamur kışın en çok sattığımız ürünlerden biridir. Kış aylarında havalar soğuk olduğu için vatandaşların talebi artıyor. Özellikle soğuk algınlığına iyi geliyor. Vatandaşlarımız grip olmamak için alıyor." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz