Soğuk havalar sanayi esnafının iş yoğunluğunu arttırdı

Yozgat'ta etkisini sürdüren kar yağışı ve soğuk hava, oto sanayi esnafının yüzünü güldürdü.İlde hava sıcaklıklarının...

Yozgat'ta etkisini sürdüren kar yağışı ve soğuk hava, oto sanayi esnafının yüzünü güldürdü.İlde hava sıcaklıklarının eksi 18 derecelere kadar düşmesi, sanayi esnafının iş yoğunluğunu artırdı.

Yozgat 100. Yıl Sanayi esnaflarından Yüksel Kıymazaslan, yaklaşık bir aydır iş yoğunluğu yaşadıklarını söyledi. Kıymazaslan, "İlimizde etkili olan soğuk hava hava nedeniyle birçok araç sabahları çalışmadı. Sabah aracını çalıştırıp işe giden araç sahipleri iş çıkışında araçlarını çalıştıramıyor ve sanayinin yolunu tutuyor. Bu yüzden sabah başladığımız mesaiye gece 23.00’lere kadar devam etmek zorunda kalıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Kışın çalışmanın yaz aylarına göre daha zor olduğunu ifade eden Kıymazaslan, “İlimizde hava sıcaklıkları eksi 20’lere kadar düştü. Hal böyle olunca çalışmakta bir hayli zor oluyor. Sabahtan gece yarılarına kadar bu soğukta araçların tamirini yapıyoruz. Son iki haftadır bir hayli iş yoğunluğu yaşıyoruz. Bu yoğunluğumuz hava sıcaklıklarının eksilerde olduğu sürece devam edeceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Vatandaşların araçlarını soğukta çalıştıramadıkları getirdiklerini kaydeden Kıymazaslan, "Sanayimize şu günlerde en fazla gelen araç çalışmamasından dolayı geliyor. Çünkü soğuk hava nedeniyle bir çok araç çalışmıyor. Araç sahipleri çalışmayan araçlarını iterek, çekerek, ya da vurdurarak çalıştırmayı denemesinler. Çünkü bu tür denemeler araçta daha büyük arızların yaşanmasına sebep olur. Araç sahipleri çalışmayan aracı için bir tamirci getirmesi kendileri açısından daha iyi olacaktır."

Kıymazaslan, araç sahiplerinin araçlarının antifrizini ve yağını mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini, eksilen yağdan ve antifrizden dolayı 2-3 bin lirayı bulan zararların olabileceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz