Soğuk terler döktü!

Bir döneme damga vuran filmlerde rol alan Aydemir Akbaş, Okan Bayülgen'e zor anlar yaşattı. Kanal D'de ekrana gelen Disko Kralı programında bu hafta 1970'li yıllarda Türk Sineması'ndaki erotik film dönemi konuşuldu.

Konuklardan birisi de o döneme damgasını vuran Aydemir Aybaş idi. Akbaş'ın bazı ifadeleri Türkçemizin azizliğine uğrayınca Okan Bayülgen, hem müdahale etti hem de soğuk terler döktü. Akbaş, 'Kolombo Şakir' isimli bir filminde TRT'nin unutulmaz dizilerinden 'Komiser Kolombo'yu eleştirdiğini belirtirken "Ben o filmde Kolombo'yu şey yaptım" ifadesini kullanınca, 'şey' kelimesinin yanlış anlaşılmasından çekinen Bayülgen, "Eleştirdim demek istediniz değil mi?" diyerek durumu düzeltti. Türk Sineması'na erotizm rüzgarının halkın sinemaya olan ilgisizliği sonrasında ortaya çıktığına değinen Aydemir Akbaş, o günlerle ilgili şu ifadeleri kullandı:

Reklam
Reklam

"Biz millet olarak bir şeyin cılkını çıkartmakta ustayız. Hele gözümüzü para kazanma hırsı bürümüşse. Mini etekten başladık, şimdi bazı prodüktörlere 10 bin lira yetmedi. Eteği biraz daha sıyıralım, oldu 20 bin. Eteği çıkartalım, oldu 30 bin." Akbaş'ın bu sözleri üzerine olayan farklı bir noktaya gitmesinden endişe edinen Okan Bayülgen, "Tamam burada duralım" diyerek duruma müdahale etti. Aydemir Akbaş, işin çığrından çıktığını vurgulayarak, kendisinin bu duruma dayanamadığını ve o dönemin bakanı Ahmet Taner Kışlalı'ya giderek, "Bu filmleri yasakla" dediğini belirtti.