Soğutma sistemli aşı nakil aracı Kırşehir’de kullanılmaya başlandı

Kırşehir’e, Sağlık Bakanlığı tarafından, aşılama hizmetlerinde kullanılmak üzere soğutma sistemli aşı nakil aracı gönderildi. Araç...

Kırşehir’e, Sağlık Bakanlığı tarafından, aşılama hizmetlerinde kullanılmak üzere soğutma sistemli aşı nakil aracı gönderildi. Araç sayesinde bebekler, çocuklar ya da erişkinler enfeksiyona yakalanma riskinin en yüksek olduğu dönemden önce aşılanabilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Selçuk Büyüker, aşının, ışığa ve ısıya hassas olduklarından dolayı, üretildiği andan kullanıldığı ana kadar doğru şartlarda korunması gerektiğinden dolayı, aşıların üretiminden uygulanmasına kadar geçen süre içinde kuralına uygun şekilde taşınıp saklanması gerektiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Büyüker, aşıların, +2 ila +8 derecelik ısı ortamının korunması gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi: “Bu sürecin herhangi bir aşamasında soğuk zincir denilen bu sistem korunamazsa aşı etkinliğini yitirir. Aşılar, Sağlık Müdürlüğü soğuk hava deposunda dijital ısı takip sistemi ile muhafaza edilmektedir. Bugüne kadar sağlık kurum ve kuruluşları tarafından ihtiyaç duyulan aşılar soğuk zincir kurallarına uygun olarak aşı nakil kaplarıyla taşınmaktaydı. Ancak bugün Sağlık Bakanlığı tarafından aşılama hizmetlerinde kullanılmak üzere ilimize Frigofirik (Soğutma Sistemli) aşı nakil aracı tahsis edildi. Aşı nakil aracımızla, bağışıklama hizmeti yürüten kurum ve kuruluşlara ihtiyacı olan aşı ve serumların soğuk zincir şartlarına uygun ve güvenli olarak ulaştırılmasında kullanılacaktır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz