Söğüt'te binlerce yörük buluştu

BİLECİK (İHA) - Bilecik'in Söğüt İlçesi'nde düzenlenen 721. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenliği coşkusuyla tamamlandı. Şenliklerde Türkiye'nin dört bir yanından gelen Yörükler hasret giderdi. Şenliklerde 10 ton şifalı bulgur ile 3 ton et dağıtıldı

Geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı düzeyinde kutlanan şenliklere bu yıl Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Kültür Bakanı Suat Çağlayan ve Bayındırlık İskan Bakanı Abdülkadir Akcan katıldı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller birer kutlama mesajı gönderdiler.

Reklam
Reklam

Söğüt Stadyumu'ndaki şenliklerde, Mustafa Kemal Atatürk ile Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin fotoğrafı yanyana yer aldı. Türkiye'nin dört yanından gelen ve kendilerine has kıyafetleriyle dikkat çeken atlı Yörükler, geçit töreni sırasında protokolden büyük alkış topladı.

Tören çerçevesinde Genelkurmay Mehter Bölüğü bir konser verdi. Kahramanlık destanlarını seslendiren mehter takımı büyük ilgi gördü.
Şenliklere katılanlar Yörükler öğle saatlerinde Ertuğrul Gazi'nin türbesini ziyaret ettiler. Türbenin yanında kurulan bölümlerde pişirilen 10 ton bulgur ile 3 ton et vatandaşlara dağıtıldı. Protokol, şenliğin bitiminde türbe yanında kurulan Yörük çadırlarını ziyaret ettiler. Şenliklerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yorgun olduğu gözlendi.

Bir süre önce MHP'den ayrılan eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz için bir grup Yörüğün, "Yörük Beyi Enis Öksüz arkandayız" yazılı pankart açması dikkat çekti.