Söğüt'ten kısa kısa-Belediye Meclisi toplandı

Söğüt Belediye Meclisi, nisan ayı olağan toplantısı yapıldı.

Söğüt Belediye Meclisi, nisan ayı olağan toplantısı yapıldı.

Meclis Başkanı Osman Güneş başkanlığında 8 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, plan ve bütçe ile imar komisyonu ve encümen üyeleri seçimi yapıldı ve 2011 yılı faaliyet raporu okundu. Yapılan oylamada, maddeler oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Başkanı Güneş, 3 yıldır meclis üyeleri ile parti ve kişi ayırımı yapmadan uyum içinde çalıştıklarını, meclis üyeleriyle birçok hizmete ve projeye imza atmak istediklerini belirterek, CHP Meclis Üyesi Oğuz Özçelik'in istifa dilekçesini gündeme dahi almadıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Parti içindeki bir takım sorunlardan dolayı istifa dilekçesi verdiğini ifade eden Özçelik, Güneş'in konuşmasından sonra ilçe halkına hizmet adına görevine devam edeceğini bildirdi.

Yapılan seçimlerde, plan ve bütçe komisyonuna AK Parti'den Ali Çengel, Mustafa Keskin, Fatih Savcı, CHP'den Muharrem Kaya, MHP'den Celal Güneş, imar komisyonuna da AK Parti'den Ali Çengel, Mustafa Keskin, Hürrem Alan, CHP'den Murat Taşdelen, MHP'den Celal Çolak, gizli oylama yapılan encümen üyeliklerine de AK Parti'den Mahmut Ekşi ve Osman Davarcı seçildi.

Toplantı, 2011 yılı faaliyet raporunun sunumuyla sona erdi.

-Belediye personeline yemek

(Fotoğraflı)

Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş, belediye personeline yemek verdi.

Güneş, Söğüt Kültür Sanat ve Konukevi Osmanlı Konağı'ndaki yemekte yaptığı konuşmada, kente yeni değerler katmak ve geleneksel belediyecilik kalıplarının dışına çıkarak büyükşehir anlayışıyla belediyecilik hizmeti sunmak adına çalıştıklarını kaydetti.

"Gelişen ve değişen" sloganıyla başlattıkları yolda Söğüt'ü cazibe ve turizm merkezi haline getirmek adına önemli adımlar attıklarını ifade eden Güneş, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Turizmde geçen yıl hedefimiz 60 bindi. Bu hedefi tutturduk. Bu yıl hedefimiz 100 bin. Asgari ücretle çalışma dönemi bitti. Değişik yatırımlar yapmalıyız ve işletmeler açmalıyız. Deniz, kum ve güneş devride bitti. İnsanlar artık tarihini ve kökenini arıyor. Söğüt turizm akınına uğrayacak, biz bu akını başlattık ve en üst düzeye çıkaracağız."

Güneş, sendikal haklar hariç mayıs ayından itibaren işçilerin maaşlarına 100 lira zam yapacaklarını bildirdi.

Yemekte, emekli olan 13 personel ile Fen İşleri Müdürlüğünde görevli 3 personele başarılı çalışmalarından dolayı plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: