Şöhretin yan etkisi

Her şey tatlı tatlı başlıyor. Dostluklar, “hey gerçekten ciddiye alınır biri oluyorum” duygusu. Derken uyuşturucu içerken kendine ait bir dünya oluşturduğunu sanmalar… Sonra, ansızın kelepçe takılınca kola bir anda başlıyor itiraflar, ağlamalar, özürler… Şöhretin bedeli bu mudur yani? Zayıflamak için kokain kullanmak da neyin nesi şimdi?!!


İstanbul Narkotik Şubesi ekipleri bir adrese baskın düzenledi. Burada gözaltına alınan kişinin üzerinde kokain bulundu. Şüpheli polise, kokaini "Şarkı Söylemek Lazım" adlı programla tanınan Esra ve Ceyda Ersoy kardeşlere götürdüğünü söyledi. Polis, 'hadi götür oraya biz de seninle geliyoruz' dedi. Bu kişi uyuşturucuyu teslim ettiği sırada polis Esra ve Ceyda kardeşleri gözaltına aldı. Vatan Caddesi'ndeki Narkotik Şubeye getirilen iki kardeş konuldukları nezarette uygunsuz davranışlar sergiledi. Adli Tıp Kurumu'na götürülen Esra ve Ceyda kardeşlerin kan örnekleri alındı. Operasyonların süreceği ve çok sayıda tanınmış ismin ifadesine başvurulacağı öğrenildi. Bir trafik uygulaması sırasında kameralara tesadüfen yansıyan ve bir anda ünlü olan Esra ve Ceyda Ersoy kardeşler de böylece uyuşturucu kullanan ünlüler kervanına katılmış oldu.

Reklam
Reklam

Mahkemedeki ifadesinde "Kimse için uyuşturucu madde temin etmedim. Son dönemde yaşadığım sıkıntıların etkisiyle uyuşturucu kullandım. Şimdi pişmanım. Bir sanatçı olarak da bu durumda olmaktan büyük üzüntü duyuyorum" deyince, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Fakat sonrasında tekrar hakkında tutklama kararı çıkarıldı ve uzun bir süre cezaevinde yatan Deniz Seki, şimdilerde albümüyle ilgileniyor.


Megastar Tarkan'ın da adı uyuşturuyla anıldı. Ünlü popçunun hayranları bu olaya çok şaşırdı. Uyuşturucu kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan ünlü şarkıcı, serbest bırakıldı.


Oyuncu Özlem Savaş şöhretinin inişe geçmesiyle alkolik oldu. Savaş, gördüğü iki yıllık tedaviye rağmen yine alkole yenik düştü. Son olarak bir davette görülen Savaş, alkolün dozunu kaçırınca ortalığı birbirine kattı. Ayakta zor duran oyuncu, yardımcı olmak isteyenlere hakaret yağdırdı, bir personele tokat attı. Davette bir ara eline mikrofon alıp, sahneye çıkıp şarkı söyleyen Savaş, finalde dışarı çıkarıldı. Oyuncu, sarhoş halde araç kullanmak isteyince de evine kadar bırakıldı.

Reklam
Reklam

Şarkıcı Niran Ünsal, uyuşturucu satıcısının ifadesi üzerine gözaltına alınmıştı. İsmi geçtiği için ifade verdiğini söyleyen Ünsal, çıkarıldığı mahkemede uyuşturucu kullandığını itiraf etti ve "Yakalandığım tarihlerde ve sıkıntılı olduğum dönemlerde kokain kullanıyordum" dedi. İki yıl hapis cezası ile yargılanan Ünsal'a iki ay indirim uygulayıp bunu da para cezasına çevirdi.


Yasemin Kozanoğlu, uyuşturucu operasyonu sonrasında çıkarıldığı mahkemede hayatında bir kez uyuşturucu kullandığını söyledi.


1996 yılında esrar kullandığı için gözaltına alındı. Yıldız Tilbe, Balıklı Rum Hastanesi’nde esrardan kurtulmak için tedavi gördüğünü açıkladı.


"Yaprak Dökümü" dizisinde 'Şevket' karakterini canlandıran Caner Kurtaran, kokain kullanıp rahatsızlanınca iki kez hastaneye kaldırıldı. Hatta bir ara diziden uzaklaştırıldı ve tedavi görüp tekrar setlere döndü. Ancak dizinin giderek yoğunlaşan set programı ve çalışma temposuna uyum sağlayamayınca, diziden tamamen ayrıldı. Kurtaran şimdi atv'de yayınlanan "Aşk ve Ceza" dizisinde 'Mehmet' karakterini canlandırıyor.

Reklam
Reklam

Kokain operasyonunda gözaltına alındı ve daha sonra serbest bırakıldı. Fakat "Bazı mankenler zayıflamak için kokain kullanıyorlar" açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Bu sözlerden sonra polis Selin Toktay’ın ifadesini aldı. Toktay ‘Blumia (Yeme bozukluğu)’ hastası olduğunu, bundan dolayı da zayıf göründüğünü açıkladı.


İsmi uyuşturucu ile anılan ünlüler kervanına Okan Karacan da katıldı. Polis, Karacan’ı uyuşturucu madde kullanımını teşvik etmekten ve müşteri bulmaktan gözaltına aldı. Yakalandıktan sonra sağlık ocağına elleri kelepçeli olarak götürülen Karacan, daha sonra serbest bırakıldı.


"Emret Komutanım" dizisinin başrol oyuncusu eski manken Seda Akman’a ait olan villaya jandarma baskın düzenledi. Akman’ın kız kardeşi Eda Akman ile oyuncu Durul Bazan’ın da aralarında bulunduğu 15 kişi kokain alemi yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. İki oyuncu da şimdi serbest.


Deniz Akkaya bir dönem sıkça basına alkollü ve agresif görüntüler veriyordu.


Selin Toktay evlenmeden önce her gece bar çıkışında kameraların karşısına alkollü çıkıyordu.

Reklam
Reklam

Şarkıcı Azer Bülbül de bir zamanlar uyuşturucunun pençesindeydi. Hatta komaya girmişti. Ancak Bülbül katıldığı bir TV programında 18 ay tedavi gördüğünü 1 buçuk yıldır temiz olduğunu açıkladı ve 'uyuşturucuya tövbe ettim' dedi.


Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı'nda bulunan cesedin 2002 yılında uyuşturucu yüzünden ölen Burçin Bircan'a ait olduğu tespit edildi.


Ergenlik yıllarını kliniklerde geçiren Drew Barrymore kokain kullandığı günleri şöyle anlattı: "Sanki beynimin içinde üstünde kokain yazan dev bir neon ışık yanıp sönüyordu!"


Oyuncu Lindsay Lohan'ın adı uyuşturucu ile anılmaktan kurtulmuyor.


Ünlü playboy yıldızı Anna Nicola Smith'in yüksek dozda uyuşturucu yüzünden öldüğü iddia edilmişti.


Ünlü playboy yıldızı Anna Nicola Smith'in yüksek dozda uyuşturucu yüzünden öldüğü iddia edilmişti.


Mischa Barton da uyuşturucu kullanan ünlülerden. Kız kardeşi de bağımlılık tedavisi görüyor.


Sürekli sevgili değiştiren skandallar kraliçesi Paris Hilton da, uyuşturucu nedeniyle sık sık gündeme geliyor.


Sürekli sevgili değiştiren skandallar kraliçesi Paris Hilton da, uyuşturucu nedeniyle sık sık gündeme geliyor.


Nicole Richie travmatik çocukluğundan kurtulmak için eroine sarıldığını açıklıyor. Şimdi ise kullanmıyor.


Britney Spears geç ergenlik dönemine iki çocuk doğurduktan sonra girdi. Tedavisi sonrası yeniden hayata dönen Spears, yeni albümleri ile ilgileniyor.

Reklam
Reklam

Ünlü model Kate Moss nişanlısı yüzünden kokain bağımlısı oldu.


Katıldığı bir ödül töreninde sahneye burnunda kokain artıklarıyla çıkan Jack Nicholson, uyuşturucu kullandığını herkese ilan etti.


Nirvana'nın intahar eden efsanevi solisti Kurt Cobain'in karısı Courtney Love da uyuşturucu kullananlardan. Ayrıca depresif ve antisosyal bir kişilik.


"Örümcek Adam" filmleriyle gündeme gelen Hollywood’un genç yıldızlarından Kirsten Dunst, uyuşturucu kullandığını söyleyerek hayranlarını şaşırttı. Dunst, “Bazı dönemler uyuşturucu kullandığım bir gerçek. Etrafımda da kullanan çok isim var” diyerek Hollywood’da birçok ünlünün uyuşturucu müptelası olduğuna dikkat çekti.


Charlize Theron da bağımlı starlardan.


Cameron Diaz ve Drew Barrymore uyuşturucu içerken yakalanan ünlüler arasında.


Rolling Stones dergisinin muhabirinin sorularını marihuana içerken yanıtlayan Jessica Simpson, bu haliyle hayranlarını düş kırıklığına uğratmış oldu.


2008 Pekin Olimpiyatları’nda sekiz altın madalya kazanarak tarihe geçen yüzücü Michael Phelps, uyuşturucu aleminde yakalandı.

Reklam
Reklam

Fotoğrafta esrar içmek için kullanılan cam pipo ile görünen Amerikalı yüzücü, şaşkınlık yarattı. Şoke eden fotoğrafın kasım ayında South Carolina Üniversitesi'nin kampusundaki partide çekildiği ortaya çıktı. Rekortmen sporcuya üç ay ceza verildi.


2008 Pekin Olimpiyatları’nda sekiz altın madalya kazanarak tarihe geçen yüzücü Michael Phelps, uyuşturucu aleminde yakalandı.

Fotoğrafta esrar içmek için kullanılan cam pipo ile görünen Amerikalı yüzücü, şaşkınlık yarattı. Şoke eden fotoğrafın kasım ayında South Carolina Üniversitesi'nin kampusundaki partide çekildiği ortaya çıktı. Rekortmen sporcuya üç ay ceza verildi


Rock star hayatıyla dikkat çeken Kate Hudson, uyuşturucu kullanması nedeniyle sık sık gündeme geliyor.


Robbie Williams, şöhret dünyasının yaramaz çocuğu. Klinikler en ünlü rehabilitasyon merkezleri onun ikinci adresi.


Selma Blair, uyuşturucu partilerin vazgeçilmez bağımlılarından.