Sokağa Çıkma Yasağının Kalktığı Cizre'de Çatışmanın Izleri (5)

NUSAYBİN'DE MİTİNGE KATILDI HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre'den Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne geçerek, partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Bütün bu olup

NUSAYBİN'DE MİTİNGE KATILDI
HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre'den Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne geçerek, partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Bütün bu olup bitenden ders çıkarılması gerektiğinin altını çizen Demirtaş, "Korkuyla eşitliğin, baskıyla kardeşliğin gelişmeyeceğini görürler. Her gün yaşanan saldırılar sadece halklar arası duygu kırılmalarını derinleştiriyor. Bunun kimseye faydası yok" dedi.
Nusaybin, Cizre, Diyarbakır, Van, Batman, Muş, Erzurum ve Hakkari halkının barışa gönlünü açtığını hepsinin Türkiye'nin Batı'sına kardeşlik elini uzattığını ifade eden Demirtaş, "Bu zor günlerde bu katliam ve linç günlerinde duygusu barıştan, kardeşlikten yana eli tutmazsanız yarın bir gün bizim arkamızdan gelecek olan genç nesilde tutacak el bulamayacaksınız. Bu neslin öfkesini büyütmek, kinini büyütmek Türkiye'ye hiçbir fayda getirmez. Aklı başında bir devlet yönetimi, aklı başında bir devlet siyaseti bugün Kürdün elini tutmak dışında hiçbir seçeneğe sahip değildir. Kürtlerin elini tutmak Türkiye'ye sadece kazandırır, kaybettirmez" ifadelerini kullandı.
DEMİRTAŞ: GÖREV BİZİMDİR, GÖREV SEÇİLMİŞLERİNDİR
Siyasetin kendilerine bırakılmasını isteyen Demirtaş, "Siz gereğinden fazla öldünüz, acı, zulüm çektiniz. Burada demokrasi ve özgürlük mücadelesinde görev bizimdir, görev seçilmişlerindir. Biz sizin hakkınız, hukukunuzu her yerde korkusuzca savunacağız. Bizler burada sizlerle özgürlük mücadelesini siyasette yürüteceğiz. Karşımızdakiler zalim olabilir, hukuk tanımıyor olabilir, vicdansız olabilir, ama mazlumun onurlu duruşu ve direnişi karşısında hiçbir zulüm sonsuzluğa kadar kalamaz" dedi.
Demirtaş, Nusaybinin esnafı, kadınları, ticaret erbabı, çiftçisi, emekçisi her zaman en büyük fedakarlığı yaptığını belirterek, "Özgrlüğünüz için bedel verilmesi gerektiği zaman gözünüzü sakınmadınız. Ama biz yeter diyoruz. Çektikleriniz yeter. Bu yolun artık özgürlüğe açılması için Sayın Öcalan'la tekrar müzakere masasına oturulmasını sağlayalım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: