Sokağa Taşan Sanat, Renkli Görüntüler Oluşturdu

Çankaya Belediyesi’nin ‘Sanat Hayattır’ sloganıyla Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD), Çağdaş Sanatlar Vakfı (ÇAĞSAV)...

Çankaya Belediyesi’nin ‘Sanat Hayattır’ sloganıyla Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD), Çağdaş Sanatlar Vakfı (ÇAĞSAV) ve Boyut Galeri ile işbirliği halinde Sakarya Caddesi’nde düzenlediği ve 1 Eylül’e dek sürecek Resim Çalıştayı’nda sanatçılar birer birer eserlerini ortaya çıkartırken, sokağa taşan sanatta renkli görüntüler de yaşanıyor.

Kendi alanlarında birbirinden ünlü 30 ressamın eserlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Sabri Akça şimdiden iki eser bitirdi ve yeni eser için kolları sıvamaya başladı. Resim çalıştayında yaptığı ilk eserinde Sakarya Caddesi’ndeki hareketliliği yansıttığını belirten Nur Esen, eserini oluştururken 4 yaşındaki Bartu Güner’le birlikte fırça salladı.

Reklam
Reklam

Çankaya Yazı altında Ahşap Heykel Sempozyumu, Atık Heykel Sempozyumu ile çeşitli sanatsal faaliyetlerle Kızılay’ı bir kültür merkezi haline getirmeye çaba gösteren Çankaya Belediyesi’nin ressamları vatandaşlarla buluşturma girişimi olan Resim Çalıştayı’nda anne-kız vatandaşların haklı takdirini alıyor. Resim Çalıştayı’na katılan ressam Rabia Çalışkan, etkinliğe 6 yaşındaki Alara Çalışkan ile katılırken Alara Çalışkan yaptığı çizdiği resmi çalıştayın sonunda Bülent Tanık’a hediye edeceği müjdesini verdi.

Sanatçılar yaptıkları eserleri belediyeye bağışlayacak olmalarından dolayı daha özenli yaparlarken ara ara sert esen rüzgara karşı da mücadele veriyorlar. Çalıştayda sona yaklaşılırken birer birer eserlerini ortaya çıkaran sanatçıları ziyaret eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, sanatçılarla vatandaşları sanat ekseninde bir araya getirdiklerini ve güzel bir ortam oluştuğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: