Sokağı kirleten hayvanların sahiplerine para cezası verilecek

Fethiye Belediye Meclisi tarafından şubat ayında alınan karar doğrultusunda, çevreyi pisleten kedi ve köpek sahiplerine...

Fethiye Belediye Meclisi tarafından şubat ayında alınan karar doğrultusunda, çevreyi pisleten kedi ve köpek sahiplerine idari para cezası verilecek. Alınan karar bugünden itibaren uygulanmaya başlayacak.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde sahipleri tarafından başı boş olarak sokağa bırakılan hayvanlar sıkı denetim altına alınıyor. Turizm kenti olan ilçede sahipsiz köpekler hayvan bakım merkezine alınarak kısırlaştırılırken, belediye hayvan sahipleri için de tedbir aldı. Belediye meclisinin şubat ayı toplantısında alınan kararla başıboş olarak sokağa bırakılan kedi ve köpeklerin sahiplerine para cezası uygulanacak. Zabıta tembihnamesine alınan karar doğrultusunda hayvanlarının ihtiyaçlarını halka açık yerlerde gördürenlere de 175 TL para cezası verilecek.

Reklam
Reklam

Sahipsiz kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması için başlattıkları çalışmanın sonuç verdiğini anlatan Fethiye Hayvan Barınağı Veterineri Emre Kangal, ilçede sahipsiz köpek sayısının en aza indiğini söyledi. Sahipsiz hayvanların barınak bünyesine alınarak sahiplendirildiğini kaydeden Kangal, sahipleri tarafından başı boş olarak sokağa bırakılan hayvanlar için de yeni bir uygulamanın başlayacağını söyledi. Fethiye Belediyesi'nin şubat ayı meclisinde aldığı karar doğrultusunda sokağa bırakılan hayvanların sahiplerine para cezası verileceğini açıkladı. Ayrıca sahipleri tarafından gezdirirken etrafı pisleten hayvanlar için de sahiplerine 175 TL para cezası uygulanacağını anlatan Emre Kangal, "Hayvan sahiplerinin özellikle akşam saatlerinde hayvanın ihtiyacını karşılaması düşüncesiyle sokaklara serbest bırakmaları, hayvanlardan korkan bazı vatandaşlarımız için büyük bir problem oluşturmaktadır. Hayvan bakım merkezimize bununla ilgili ihbarlar gelmektedir. Biz de bu ihbarlara istinaden değişik günlerde ve özellikle de akşam saatlerinde olmak üzere sokaklarda gezip başıboş dolaşan hayvanların toplanmasını sağlıyoruz. Hayvan Koruma Kanunu bununla ilgili bize işlem yapma hakkı veriyor. Ayrıca Fethiye Belediyesi meclisi tarafından alınan kararla birlikte sokaklarda başıboş gezdiği tespit edilen hayvanların sahipleri hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Hayvan sahiplerinden ricamız kedi ve köpeklerini kontrolsüz olarak sokağa bırakmamalarıdır. Ayrıca hayvanlarını gezdirirken tasma ve zincir kontrolünü bırakmamaları ve etrafı kirletmeyecek şekilde önlem almalarını istiyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: