Sokak Düğünlerine Gürültü Ayarı

Çevre ve Şehircilik Kayseri İl Müdürlüğü, yeni yönetmelik kapsamında sokak düğünlerindeki gürültü seviyesinin düşürülerek, gürültü...

Çevre ve Şehircilik Kayseri İl Müdürlüğü, yeni yönetmelik kapsamında sokak düğünlerindeki gürültü seviyesinin düşürülerek, gürültü sınırını aşanlara para cezası uygulanacağını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Kayseri İl Müdür Vekili Fethi Şahinoğlu, yaptığı açıklamada, yaz aylarında vatandaşların gerek sokak aralarında gerekse evlerinin bahçelerinde ses yükseltici cihazlar veya davul-zurna aracılığıyla düğün faaliyetlerini gerçekleştirmesi nedeniyle aşırı şikayetler olduğunu ifade etti.

Fethi Şahinoğlu, gürültü konulu şikayetlerin, özellikle sınav dönemlerinde, evlerde hasta ve küçük yaşta çocuk (0-5) bulunması ve vefat durumlarında şikayet eden vatandaşlarda ayrı bir hassasiyet oluşturduğuna dikkat çekti. Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldığını hatırlatan Şahinoğlu, “Değişiklik ile çok hassas alanların tanımından konut alanları çıkarılmış olup, hassas ve az hassas kullanımların bulunduğu alanlarda düğün ve benzeri faaliyetlerden çevreye yayılan gürültü seviyesi mevcut arka plan gürültü seviyesini 5 dBA'dan fazla aşmaması sınırı getirilmiştir.” dedi.

Reklam
Reklam

Şahinoğlu, vatandaşların, bahsedilen nedenlerden dolayı müdürlüğe şikayet veya ihbarda bulunabileceklerini belirterek, şu bilgileri verdi: “İl Emniyet Müdürlüğü nezaretinde il müdürlüğümüz denetim ekibi tarafından yapılacak olan denetimde, yönetmelik hükümlerine aykırı olarak şekilde gürültü seviyesini aşan ilgililer hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanunu gereğince idari para cezası uygulanması yanı sıra ilgililer hakkında bakanlığımız genelgesi doğrultusunda Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince adli işlem yürütülmesi için cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacaktır.”

Düğün faaliyetlerinde bulunacak olan vatandaşların gerek idari para cezası gerekse adli yönden mağdur olmamaları için bu uyarıları dikkate alınması uyarısında bulunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: