Sokak Düğünlerinin Sesi Kısılacak

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sokak düğünlerindeki gürültü seviyelerine kısıtlılık getirdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sokak düğünlerindeki gürültü seviyelerine kısıtlılık getirdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği kapsamında, gürültü kirliliğine neden olan ve yaz aylarının gelmesiyle artan sokak düğünü ve benzeri organizasyonlar için gürültü kısıtlılığı kararı aldı.

27 Nisan 2011 tarihinde yapılan değişiklik ile hassas ve az hassas kullanımların bulunduğu alanlarda düğün ve benzeri faaliyetlerden çevreye yayılan gürültü seviyesi mevcut arka plan gürültü seviyesini 5 dBA'dan fazla aşmaması sınırı getirildi.

Reklam
Reklam

Yine Müdürlükten verilen bilgiye göre vatandaşların şikayette bulunması halinde, İl Emniyet Müdürlüğü nezaretinde ve İl Müdürlüğü denetiminde yapılan kontrollerde, yönetmelik hükümlerine aykırı olacak şekilde gürültü seviyesini aşan ilgililer hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu gereğince idari para cezasının uygulanması yanı sıra, ilgililer hakkında Bakanlık Genelgesi doğrultusunda Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri gereğince de adli işlem yürütülmesi için Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz