Sokak Hayvanları İçin Doğal Yaşam Parkı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanlar için 150 bin metrekarelik alana Doğal Yaşam Parkı ve Sokak...

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanlar için 150 bin metrekarelik alana Doğal Yaşam Parkı ve Sokak Hayvanları Bakımevi kuracak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ön izni alınan Doğal Yaşam ve Sokak Hayvanları Bakımevi Yapım Projesi’nin Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın da en büyük ve modern bakım evi olacağı, Varsak’ın kuzeyinde Kızıllı köyüne 4, merkeze 35 kilometre mesafede yer alan Orman Bölge Müdürlüğü’nden tahsisli 150 bin metrekarelik alana yapılacak merkezin yapımına kesin tahsisi alındıktan sonra başlanacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Doğal Yaşam Parkı ve Sokak Hayvanları Bakımevi’nde toplam 11 bin metrekare kapalı alan bulunacağını belirterek, “Merkez, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Kontrol ekipleri ve vatandaşlar tarafından merkeze getirilen yaralı, hasta, sahipleri tarafından terk edilen ve sokaklarda küpesiz dolaşan sahipsiz hayvanların yaşam alanı olacak. Merkeze getirilen her hayvan tıraş, banyo ve parazit banyosu yapıldıktan sonra mikroçip implantasyonu uygulanıp kayıt altına alınacak” dedi.

Başkan Akaydın, “Doğal ortamlarında yaşayamayacak durumda olan, engelli, yaşlı, kronik hastalıklı ve saldırgan hayvanların merkezde oluşturulacak doğal yaşam alanlarında yaşamlarını sürdüreceğini belirterek şöyle konuştu: "Sürekli olarak merkezde kalan hayvanlar her gün toplam 6 bin metrekarelik serbest gezinti alanlarında dolaşabilecek. Bakımevi ortalama 2 bin 423 köpek ve 816 kedi kapasiteli olacak. Öte yandan olası bir kuduz salgınına karşı 966 köpek kapasiteli tecrit alanı bulunacak.”

Reklam
Reklam

TAM DONANIMLI HAYVAN AMBULANSI

Proje hayata geçtiğinde Antalya’nın tam donanımlı bir hayvan ambulansına da sahip olacağı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin sokakta yaşayan hasta ve sahipsiz hayvanlara anında müdahale edebileceği kaydedilirken, acil cerrahi müdahalenin de yapılabileceği ambulansta yoğun bakım ünitesi ve solunum cihazları gibi hayati fonksiyon için önem arz eden cihaz ve donanımlar yer alacağı ifade edildi. Alo 153’e gelen ihbar doğrultusunda 24 saat ücretsiz hizmet verecek olan ambulansın hayvanları bakımevine getireceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: