Sokak hayvanları ilköğretim öğrencilerine emanet

Yurdu etkisi altına alan kar ve soğuk hava, Çorum'da da kendini gösterdi. Kentte eksi 17...

Yurdu etkisi altına alan kar ve soğuk hava, Çorum'da da kendini gösterdi. Kentte eksi 17 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı sokak hayvanlarının ölümlerine sebep olmaya başladı. Çorum Çevre ve Su İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarını korumak için farklı bir yöntem seçti. Müdürlük sokak hayvanlarını korumak için 'Sokak Hayvanları Bizim Vicdanımızdır Onları Yaşatalım' adı altında bir projeyi hayata geçirdi. İl genelinde bulunan ilköğretim okullarından seçilen gönüllü öğrenciler tarafından sokak hayvanlarına ekmek ve süt verileceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Çorum Çevre ve Su İşleri Müdürü Mahmut Temel konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde ilköğretim okullarında her sınıftan bir öğrenci seçeceklerini ve poşet içerisinde 2 adet paket süt, 2 adet ekmek ve 1 adet su kabı verileceğini açıkladı. Temel, ''Öğrenciler kendi evleri civarında veya uygun bir yerde su kabı içerisinde ekmek ve süt bırakacak, kapları takip edecek, bittikçe ekmek ve süt takviye edecek. Daha sonra da bu kaplara su koyarak hayvanların susuzluğuna derman olacaklar." dedi.

Bu çalışmadaki en büyük amaçlarının, halkın bu konuda dikkatini çekmek olduğunu vurgulayan Temel, "Bu sayede herkesin evinde oluşan yemek artıklarını çöpe atmak yerine müsait bir alana, sokak hayvanlarının yemesi için bırakacaktır. Ayrıca çalışma öğrencilerimizin hayvan sevgisinin ve sorumluluk duygusunun gelişmesine katkı sağlayacaktır. Bu çalışmamıza ek olarak okullarımıza içinde yaklaşık 10'ar kilo gram kuş yemi dağıtımına başlanmış olup, bu yemler öğrenciler tarafından okul bahçelerinin kenarlarına dökülecek, böylece aç kalan kuşlar beslenmiş olacaktır. Okullarımızın bahçeleri kuş cenneti olacaktır.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz