Sokak Hayvanlarına Sıcak Yuva

EDİRNE (AA) -  Edirne Belediyesi, "Kedi köpek evi"ndeki sokak hayvanlarına, kalorifer ve çeşitli ısıtıcılarla, sıcak bir barınma ortamı sağlıyor.

EDİRNE - Edirne Belediyesi, "Kedi köpek evi"ndeki sokak hayvanlarına, kalorifer ve çeşitli ısıtıcılarla, sıcak bir barınma ortamı sağlıyor. Belediye ekiplerince sokaklardan toplanan sahipsiz 300'e yakın köpek ve 15'e yakın kedinin barındığı ev, hayvanların soğuk havalardan olumsuz etkilenmemesi için modern şekilde ısıtılıyor. Kediler için elektrikli ısıtıcıların, köpekler için de kaloriferli bir ortamın sağlandığı barınma evinde, sokak hayvanlarına veterinerlik hizmetleri de sunuluyor. Modern bir ameliyathanesi bulunan evde hayvanlar kısırlaştırılıyor ve düzenlenen sahiplendirme günlerinde isteyen hayvanseverlere ücretsiz veriliyor. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, belediyenin maliyetli olmasına rağmen sokak hayvanları için iyi bir yaşam alanı oluşturduğunu söyledi. Hayvanların barınma evinde modern yöntemlerle ısıtıldığını belirten Tanrıkulu, belediye olarak sokak hayvanlarının korunmasına önem verdiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: