Sokak Hayvanlarına "yempati" Hizmeti

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de 12 ilçede kurulan otomatik yem istasyonları sayesinde sokak hayvanları, soğuk havalarda aç kalmıyor.

Kocaeli'de 12 ilçede kurulan otomatik yem istasyonları sayesinde sokak hayvanları, soğuk havalarda aç kalmıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Yempati istasyonlarının sokak hayvanlarının gıda ve su ihtiyacını karşılamak için kurulduğu belirtilerek, özellikle soğuk havalarda yiyecek bulma sorunu yaşayan sokak hayvanlarının, 12 ilçede bulunan otomatik yem istasyonları sayesinde aç kalmadığı vurgulandı. Yempati adı verilen mama makinelerinin, hayvanların kuru mama ve su ihtiyacını karşıladığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İstasyonlar, hayvanların sıklıkla yaşadığı yerlerde bulunuyor. Özel olarak tasarlanan bu makinelerle ihtiyaçları karşılanan hayvanların, ayrıca vatandaşları rahatsız etmeden refah içinde yaşamlarını sürdürmeleri sağlanıyor. Ekipler, yem patilerdeki mamaların bitip bitmediğini kontrol ederek, sürekli yeniliyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: