Sokak Hayvanlarının Ihtiyaçlarını Belediye Ekipleri Gideriyor

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesince yürütülen Yempati Projesi sayesinde sokak hayvanlarına su ve yiyecek temin ediliyor.

KOCAELİ - Kocaeli Büyükşehir Belediyesince yürütülen Yempati Projesi sayesinde sokak hayvanlarına su ve yiyecek temin ediliyor. Proje kapsamında 12 ilçede sokak hayvanlarına, kuru mama ve temiz su veriliyor. Foto kapanlar aracılığıyla hayvanlar fotoğraflanarak, beslenme alışkanlıkları, yaşam biçimleri hakkındaki veriler ortak havuzda toplanıyor. Çalışma sayesinde sokak hayvanlarının davranış profili ortaya konuyor. Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü personeli, belirli noktalara sokak hayvanları için kuru mama bırakıyor. "Yempati makineleri"ne ayda ortalama 900 kilogram kuru mama takviyesi yapılıyor. Yempati makinelerine 24 saat temiz su ve kuru mama konuluyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: