Sokak Kedileri Evlendi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin sokak kedilerinin barınma ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yaptırdığı Kedi Barınma Evi...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin sokak kedilerinin barınma ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yaptırdığı Kedi Barınma Evi hizmete girdi.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından Beştepeler Hobi Bahçesi yanında toplam 500 m²'lik alana yaptırılan Kedi Barınma Evi'nin 100 m² kapalı ve 400 m² açık alanı bulunuyor.

İçerisinde laboratuar, muayene ve karantina odalarının da yer aldığı Kedi Barınma Evi'nde şu anda 40 civarında kedinin bakımı yapılıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Levent Taflıoğlu, bakıma muhtaç, hasta veya yaralı kedilerin bakımlarının uzmanlar kontrolünde yapıldığı böyle bir tesisisin faaliyete geçirilmesinin önemine dikkat çekerek Kayseri'de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Taflıoğlu, Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili mevcut mevzuat doğrultusunda çalışmalarını sürdüklerini belirterek, Kayseri'nin hem sokak köpeklerinin hem de kedilerinin koruma ve bakım altına alındığı nadir şehirlerden birisi olduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: