Sokak Kedileri ‘yuva’larına Kavuştu

Eskişehir'de sokak kedileri için örnek bir projeye imza atıldı. Odunpazarı Belediyesi tarafından ilçenin 4 farklı...

Eskişehir'de sokak kedileri için örnek bir projeye imza atıldı. Odunpazarı Belediyesi tarafından ilçenin 4 farklı noktasına yerleştirdiği 'Kedi Evleri' ile sokak kedilerini koruma altına aldı.

Belediye tarafından yapılan sokak kedilerine özel yapılan barınaklar, ahşaptan yapılarak kedileri hem soğuk havalardan koruyacak, hem de sağlıklı bir ortamda yaşama fırsatı oluşturacak. Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, kedi evlerinin ilçede 4 ayrı bölgeye ihtiyaç doğrultusunda konulduğunu belirterek, kedi evlerinin mama, temizlik, bakım ve ilaçlama ihtiyaçlarının belirli periyotlar halinde gerçekleştirileceğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Sokak hayvanların yemek, içmek kadar sevgiye de ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Sakallı, amaçlarının sokağa bırakılan kedilerin, bırakıldığı mahalle, sokak ve parkta muhafaza edilmesini sağlamak olduğunu belirtti.

"Kedileri, köpekleri bir yere hapsedip, ömürleri boyunca orada hapis hayatı yaşatmaktansa, bunları kontrol altına alıp, aşılarını yapıp yaşam alanlarında korunmasında fayda var.” diyen Başkan Sakallı, tüm sokak hayvanlarının sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşam sürmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: