Sokak Müziğinden Gelen Bahşişler Çocuklara Kitap Oluyor

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ozan Aydındemir TÜRKİYE'YE YAYILMALI' Grupta bağlama çalan Ramazan Açıkgöz, kitapları halkın desteğiyle alıp, çocuklara

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ozan Aydındemir TÜRKİYE'YE YAYILMALI'
Grupta bağlama çalan Ramazan Açıkgöz, kitapları halkın desteğiyle alıp, çocuklara hediye ettiklerini belirterek şunları söyledi:
"Bizler Yaşar Kemal'i bir gün için değil, değişik bir etkinlik yaparak bir hafta boyunca anmak istedik. Toplanan bahşişilerle sadece Yaşar Kemal'in değil, diğer yazarların çocuk kitaplarını da alıp, dağıtıyoruz. Bunu etkinliğimizin Türkiye'ye yayılmasını istiyoruz. Diğer sokak sanatçıları da bu tür etkinlikler yapabilir. Ne kadar çok kitap olursa, biz de çocukları o kadar çok sevindiririz."
'SOKAK MÜZİĞİNE BAKIŞ DEĞİŞMELİ'
Grupta gitar çalan Ozan Aydındemir de kültür faaliyeti yürüttüklerini kaydederek şöyle konuştu:
"Bizler sokak sanatçısıyız. Ancak sokakta müzik yapılması yasaklanmak isteniyor. Böyle bir endişemiz var. Bizleri para kaynağı olarak görmesinler. İnsanlar sokak müziğiyle stresini atıyor. Bu haftayı Yaşar Kemal haftası ilan ettik, amacımız ünlü yazarı kitaplarıyla anmak. Günde ortalama 200 ile 250 lira arasında para toplanıyor. Bu paranın tamamıyla Yaşar Kemal'in ve çeşitli yazarların kitaplarını alıyoruz ve müzik yaparken çocuklara ücretsiz dağıtıyoruz. Halk bizi yalnız bırakmıyor. Kitapları yetişkinlere değil de daha çok çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için veriyoruz. İnsanların sokak müziğine bakış açılarının değişmesini istiyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: