Sokak ortasında kanlı hesaplaşma

Maltepe'de yolda yürüyen bir şahıs, aralarında husumet bulunduğu iddia edilen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Bacaklarına isabet eden 5 kurşunla yaralanan Osman Karaçam (36) adlı şahsa ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaptı.

Olay, Feyzullah Mahallesi Mimar Sinan Caddesi Küçük Bağ Sokağı üzerinde saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Sokakta yürüyen Osman Karaçam, kimliği belirsiz bir kişi tarafından sokak ortasında kurşun yağmuruna tutuldu. Saldırgan daha sonra olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi. Her iki bacağına isabet eden 5 kurşunla yaralanan Karaçam ise olduğu yere yığıldı. Saldırının ardından Karaçam'a ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaptı. Kan kaybının önlenmesi için bacakları sarılan Karaçam daha sonra yakın çevredeki bir polikliniğe götürüldü. Yaralı burada yapılan müdahalenin ardından ambulansla Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralının hayati bir tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler konuyla ilgili soruşturma başlattı. Yaralanan şahsın geçtiğimiz günlerde vurularak öldürülen işadamı Nesim Özbey'in bir yakını olduğu ileri sürüldü. Kaçan şahsın yakalanması başlatılan soruşturma sürerken, olayın Özbey cinayetiyle bir bağlantısının bulunup bulunmadığı incelemelerin çalışmaların ardından netlik kazanacak.

Bu arada olayın görgü tanığı bir kadın, "Vuran kişi gün boyu buralarda dolanıyordu. Demek ki gözetlemiş buraları. Burada karşılaştıklarında silahla vurduktan sonra yaya olarak kaçtı" dedi.

İHA