Sokak Polisi Uygulaması Sorunun Çözüm Adresi Oldu

Suçun oluşumunu önlemek, devlet-vatandaş kaynaşmasını sağlamak amacıyla kurulan Toplum Destekli Polislik (TDP), vatandaşların sorununun çözümünde...

Suçun oluşumunu önlemek, devlet-vatandaş kaynaşmasını sağlamak amacıyla kurulan Toplum Destekli Polislik (TDP), vatandaşların sorununun çözümünde köprü vazifesi gördü. Toplum Destekli Polislere iletilen 19 bin 209 konu, ilgili kurum ve kuruluşlara bildirildi ve çözümü için takibi yapıldı. Suç ya da olay mağdurlarına, danışmanlık ve destek hizmeti verilmesi amacıyla geçen yıl 59 bin 623 vatandaş ziyaret edilirken; 7 bin 282 olaya el konuldu ve 932 olay da aydınlatıldı.

Vatandaşın güvenlik hizmetlerine aktif katılımını sağlamak amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen TDP, birçok başarıya imza attı. TDP projesi kapsamında, 2012 yılında yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşla birebir görüşüldü.

Reklam
Reklam

Vatandaşların genel ve bireysel güvenliklerine ilişkin bilgilendirilmeleri amacıyla yapılan toplantılara yaklaşık olarak 1 milyon 639 bin 842 kişi katıldı. Okullarda güvenli ortamların oluşturulması, öğretmen, öğrenci ve velilerin güvenlik konularında bilgilendirilmeleri amacıyla, okul idareleri tarafından düzenlenen 2 bin 696 okul aile birliği toplantısına, Toplum Destekli Polislerce katılım sağlanarak bilgilendirme yapıldı.

59 BİN SUÇ MAĞDURU VATANDAŞ ZİYARET EDİLDİ

İşyerlerinin güvenliklerinin artırılarak esnafın bilinçlenmesi ve güvenlik hizmetlerine aktif katılımlarını sağlamak amacıyla 1 milyon 17 bin 142 esnaf ve işyeri sahibi ziyaret edilerek bilgilendirildi. Vatandaşların genel güvenlik hizmetleri, suç önleme, suçtan korunma ve bireysel güvenlik önlemleri, hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve benzeri suçlardan korunma yöntemleri gibi konularda bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi amaçlayan 4 milyon 187 bin 734 broşür dağıtıldı, 131 bin 36 afiş asıldı. Ayrıca 316 bin 400 vatandaş ile elektronik posta ve mektup yoluyla iletişim kuruldu.

Reklam
Reklam

Suç ya da olay mağdurlarına, suç sonrasında danışmanlık ve destek hizmeti verilmesi amacıyla 59 bin 623 vatandaşımız ziyaret edildi. Vatandaşlar tarafından alanda görev yapan Toplum Destekli Polislere iletilen 19 bin 209 konu ise ilgili kurum ve kuruluşlara bildirildi. Çözümlenmesi noktasında takibi yapıldı.

SUÇA KARIŞAN 5 BİN KİŞİ YAKALANDI

TDP kapsamında, sosyal duyarlılığı ve farkındalığı artırmaya, çocukları ve gençleri suçtan ve zararlı alışkanlıklardan korumaya, aileleri çocukların maruz kalabileceği tehlikeler konusunda bilgilendirmeye, bireylerin güvenlik önlemleri konusunda bilgilendirilmesine ve toplumda güveni artırmaya yönelik birçok proje uygulanıyor veya yaşama geçiriliyor.

Bu kapsamda dezavantajlı toplum kesimlerinin sosyal yaşama dâhil edilmesi ve güvenli yaşama olumsuz yönde etki eden yoksunlukların azaltılması amacıyla 415 proje yürütüldü. Toplum Destekli Polislerce gerektiğinde işlenen suçlara ve kabahatlere de el konulmakta ve bunlarla ilgili gerekli yasal işlemlerin görev alanları dâhilinde yapılması sağlanıyor.

Reklam
Reklam

Kabahatler Kanunu kapsamında bin 812 kişiye idari yaptırım uygulanması sağlandı. Ayrıca Toplum Destekli Polislerce 7 bin 282 olaya el konuldu, 5 bin 325 kişi yakalandı. Bu görevlilerce elde edilen bilgiler sonucunda 932 olay aydınlatıldı ve adli makamlara intikal ettirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz