Sokakta Çalışan Çocuk Sayısı Artıyor

Ağrı’da maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları, okulların kapanmasıyla birlikte ailelerinin bütçelerine katkıda bulunmak için...

Ağrı’da maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları, okulların kapanmasıyla birlikte ailelerinin bütçelerine katkıda bulunmak için çalışmaya başladılar.

Ağrı’da 2012-2013 eğitim öğretim yılının kapanmasıyla sokaklarda çalışan çocuk sayısında yükselme olurken, bazı çocuklarsa aile bütçelerine katkıda bulunmak için gün boyu çalışıyor. Şehrin dört bir yanında boyacılık, tartıcılık ve seyyar satıcılık yaparak para kazanmaya çalışan çocuklar, gece geç saatlerine kadar çalışıyor.

Ağrı Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yurt Ay Der) Başkanı Recep Çirik, çocukların çoğunun aile içindeki huzursuzluk veya olumsuz şartlardan kurtulmak için sokakları tercih ettiğini söyledi. Sokakta çalışan ya da çalışmak zorunda kalan çocukların çoğunun aileleriyle birlikte yaşamakta olduğunu anlatan Çirik, "Bu çocuklarımız zor ve olumsuz şartlara itilmektedir. Sokakta çalışan çocuklardan satın aldığımız her şey onların sokakta kalma süresini artırmaktadır. Sokaklarda çalışan çocuklar, yaptıkları iş itibarıyla güvenli bir alanda çalışıyor gibi görülebilir. Ancak, bu çocuklara yönelik en büyük tehlike, yaptıkları işin niteliğinden değil çalıştıkları ortamlardan kaynaklanmaktadır. Bu çocuklar günün büyük bölümünde ya da tamamında aileleri ve toplumun korumasından yoksun kaldıklarından her tür ihmal ve istismarın gündeme gelebileceği ortamlarda çalışmaktadır. Yetişkinlerin ya da daha büyük çocukların oluşturdukları çetelerin, alkoliklerin ve sokaklarda yaşayan uyuşturucu bağımlılarının her tür istismar ve sömürüsüne açık durumdadırlar" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: