Sokakta çalışan çocuklar cağ kebabı keyfi yaşadı

Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, sokakta çalışan çocuklara Palandöken Dağı'nda cağ kebabı keyfi yaşattı.İl...

Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, sokakta çalışan çocuklara Palandöken Dağı'nda cağ kebabı keyfi yaşattı.
İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube tarafından hazırlanan, 'Yarınlarımıza Emniyetle Koşuyoruz' projesi kapsamında sokakta çalışan 125 çocuk için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait tesislerde cağ kebabı ikramında bulunuldu. Vali Sebahattin Öztürk'ün de katıldığı programda sokakta çalışan çocukların çoğu ilk kez cağ kebabının tadına baktı. Cağ kebabı keyfinin ardından çocuklara aşure ikram edildi.
Yemekte konuşan Vali Sebahattin Öztürk, çocukların sokaktan kurtarılmasına önem verdiklerini söyledi. Suç ve suç ortamından çocukların uzaklaştırıldığı bütün projeleri önemsediklerine işaret eden Vali Öztürk, "Böylesi projelerle çocuklar sokaktan kurtuluyor. Polis ağabey ve ablalarını tanıyarak onlarla daha sıcak diyalog geliştirebiliyorlar." dedi.
Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ise polisin asli görevinin suçluyu yakalamaktan çok, suçun önlenmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.
Çocukların sokakta çalıştırılmasına karşı olduklarını ve bu amaçla çok sayıda proje geliştirdiklerine değinen Emniyet Müdürü Yıldız, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı kazanmak çok önemli. Sokakta çalıştırılan çocukları, suç ortamlarından uzaklaştırdıkça hem polis, hem toplum hem de bu çocuklarımız kazanacak." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz