Sokakta Çalışan Çocuklara Yönelik Örnek Proje

Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü tarafından sokakta çalışan 16-18 yaş aralığındaki çocuklara meslek...

Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürlüğü tarafından sokakta çalışan 16-18 yaş aralığındaki çocuklara meslek kazandırılması için Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) destekli 'Sokaktan İstihdama Objektif Bakış' adlı proje hayata geçirildi.

OKA sağladığı 61 bin lira kaynakla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde hayata geçirilen ‘Sokaktan İstihdama Objektif Bakış’ adlı proje ile Samsun’da 16–18 yaş arası 9 gence fotoğrafçılık mesleği kazandırılacak. Proje hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adnan İpekdal, 7 ayını dolduran projeye kuruma bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi’ne giden(ÇOGEM) 18 gencin başvuruda bulunduğunu belirterek, söz konusu gençlerden sertifika sınavına 9 kişinin girdiğini ve 6 aydan buyana fotoğrafçılık eğitimi aldıklarını açıkladı.

Reklam
Reklam

ORTAK AKIL TOPLANTISI DÜZENLENECEK

Projenin ikinci aşamasında hayata geçirilecek çalışma hakkında bilgi veren Müdür İpekdal, "1 yıllık olan projenin 7 ayı geride kaldı. Proje ile ÇOGEM’e gelen ve dışarıda simit veya mendil satma durumunda kalan çocuklara meslek kazandırılması amaçlandı. Kurumumuzun koordinesinde hayata geçen proje ile 9 gencimiz il genelindeki fotoğrafçılarda meslek üzerine pratik eğitimler aldı. 5 ay sonra sonlanacak proje ile gençlerimize sertifikaları verilecek. Daha sonra Samsun Valiliği, Belediyeler ve ilgili kurumların katılımı ile dışarıda çalışan çocuklara yönelik neler yapılabileceği konusunda ortak akıl toplantısı düzenlenecek. Bu toplantı sonunda ayrıca dışarıda çalışan çocuklar hakkında farkındalığın artırılması amacıyla broşür basılacak ve dağıtımı gerçekleştirilecektir." dedi.

ÇÖZÜM İÇİN KURUL KURULDU

Öte yandan, sokakta çalışan ve yaşayan çocukların sorunlarının tespiti için Samsun Valiliği bünyesinde tespit, izleme, önleme ve koordinasyon kurulu kuruldu. İki toplantı gerçekleştiren kurul çeşitli değerlendirmeler yaparak dışarıda çalışan çocukların sorunlarının giderilmesi için ortak veri tabanı oluşturulmasına yönelik taslak program hazırladı. Ayrıca kurulun toplantı tutanakları Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: