Sokakta Kalan Aile Hükümet Konağının Bahçesine Sığındı

GAZİANTEP (AA) - Nizip ilçesinde, kirada oturdukları dairenin satılması üzerine evden çıkarılan 6 kişilik aile, hükümet konağı bahçesine sığındı.

Nizip ilçesinde, kirada oturdukları dairenin satılması üzerine evden çıkarılan 6 kişilik aile, hükümet konağı bahçesine sığındı. Hafızpaşa Mahallesi'ndeki kiracı oldukları evden çıkarılan Doğan Büyükçelebi (34), eşi ve 4 çocuğuyla eşyalarını konağın bahçesine taşıdı. Büyükçelebi ailesi, bir haftadır bahçeye serdikleri halı üzerinde yaşamlarını sürdürüyor. Büyükçelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, 170 ile 200 lira aylık kira ödediği evin satıldığını, yeni ev sahibinin de kendilerini çıkarttığını söyledi. Bunun üzerine kaymakamlığa ait hükümet konağına yerleştiklerini ifade eden Büyükçelebi, yemek ihtiyaçlarının mahalle sakinlerince karşılandığını kaydetti. Evden çıkartıldığı için işe bakamadığını öne süren Büyükçelebi, "Şu an hem evsiz, hem işsizim" dedi. Büyükçelebi, bütçesine uygun ev aradığını ancak bir hafta gezmesine rağmen ev bulamadığını vurguladı. Bu arada Kaymakamlığın aileye kiralık ev bulmaları halinde 6 ay boyunca ayda 200-250 lira kira yardımında bulunulacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz