"Sokakta Kalan Suriyeliler Ölümü Bekliyor"

KİLİS (AA) - KEMAL KARAGÖZ - Rejim güçlerinin Halep'e düzenlediği varil bombalı saldırılardan kaçan Suriyelilerin sokakta yaşamaya başladığı bildirildi. 

Rejim güçlerinin Halep'e düzenlediği varil bombalı saldırılardan kaçan Suriyelilerin sokakta yaşamaya başladığı bildirildi. Son günlerde Halep'e yönelik hava saldırılarında yüzlerce Suriyeli hayatını kaybetti. Ağır bombardımanına maruz kalan Suriyeliler, çaresizlik içerisinde yardım bekliyor. Esed'e bağlı hava unsurlarının evlere attığı varil bombalarından kaçan sivil halk ise sokakta yaşamaya başladı. Saldırılar nedeniyle evlerini ve yaşadıkları toprakları terk edenlerden bazıları ise Türkiye'ye sığınıyor. Rejim güçlerinin Halep'e gerçekleştirdiği bombalı saldırılar nedeniyle Kilis'e gelen Suriyelilere vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri sahip çıkıyor. Kilis'te 3 Suriyeli aileyle aynı evi paylaşan Mine Beyf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 gün önce Halep’teki çatışmalardan kaçarak Kilis’e geldiklerini belirtti. Bombardıman altında kaldıklarını kentte yaklaşık 4-5 ay boyunca sokakta yaşamak zorunda kaldıklarını ifade eden Beyf, "Kilis’e geldiğimiz sırada sivil toplum örgütünün yardımıyla bize tahsis edilen eve yerleştik. Dört aileyiz ve 20 kişi aynı evde kalıyoruz. Yardımlarla hayata tutunmaya çalışıyoruz" dedi. Esed'e bağlı uçakların özellikle sivil halkın yaşadığı evlere bomba attığını anlatan Beyf, çareyi Türkiye'ye sığınmakta bulduklarını ifade etti. Halep'teki şartların giderek zorlaştığını aktaran Beyf, şunları kaydetti: "Bombalı saldırılardan korkan sivil halk ne yapacağını şaşırmış durumda. Bizler de birçok Suriyeli gibi 4-5 ay sokakta yaşadık. Ama sonunda Türkiye’ye gelmeyi başardık. Savaş bizi zor durumda bıraktı. Ekmek bulamayacak duruma geldik. Açlıktan hayatımızı kaybedebilirdik. İnsanlar canlarını kurtarmaya çalışıyor." Dört çocuğu olduğunu anımsatan Beyf, eşinin ise varil bombalı saldırılarda yaralanan yakınlarına yardım etmek amacıyla Halep'e gittiğini söyledi. Beyf, Müslüman kardeşlerinin gözlerinin önünde hayatını kaybetmesini hiçbir zaman unutmayacağını anlattı. Her şeye rağmen yeni yıldan umutlu olduklarını vurgulayan Beyf, "İç savaş başladığı günden beri mutlu değiliz. Her geçen gün daha kötüye gidiyor. Çocuklar ve kadınlar savaşta ölüyor. Sokakta kalan insanlar bir an önce ölümü bekliyor. Biz ne yapacağız şaşırdık" diye konuştu. Ayşe Beyf ise Kilis'e on beş gün önce Halep’ten geldiğini ifade etti. Türk halkının yardımlarıyla yaşama tutunduklarını belirten Beyf, "Halep’te durum çok kötü. Yanımdaki ev yıkıldı. Komşum yıkılan evden elbisesini dahi alamadı. Biz de Türkiye’ye geldiğimizde ayakkabımız dahi yoktu. Bu yıldan umutluyuz. İnşallah bu sene iç savaş biterse ülkemize döneriz. Evimiz olmamasına rağmen ülkemize dönmek istiyoruz" dedi. Ayşe Beyf’in eşi Mahmut Beyf de Halep’in şu anki durumun oldukça kötü olduğunu, insanların aç yaşadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: