Sokakta Yaşayan Kadına Kasaid Sahip Çıktı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde sokakta yaşamaya başlayan kadına, Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD)...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde sokakta yaşamaya başlayan kadına, Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Ayvalık Şubesi yönetimi sahip çıktı.

Zekibey Mahallesi sakinlerinden Zehra İşten adlı kadın, evlerinin bulunduğu sokaktaki harabe evde, 2 gündür bir kadının yaşamaya başladığını basın mensubuna bildirdi. Bunun üzerine İHA muhabiri, bölgede bulunan KASAİD’li kadınları, Zehra İşten’in tarif ettiği harabe eve götürdü. Harabe evde içler acısı halde yaşam mücadelesi veren Ümran K. adlı 59 yaşındaki kadının yürek parçalayıcı haline tanık olan KASAİD Ayvalık Şube Başkanı Filiz Karayelli ve dernek üyeleri, eşinden ayrı yaşayan ve 29 yaşında bir çocuğunun olduğu öğrenilen kadını dernek şubesine götürdü.

Reklam
Reklam

Kadının karnını doyurup, üzerindeki eski kıyafetleri yenileyen KASAİD üyeleri, Ayvalık’ta arazilerden topladığı yemeklik otları satarak geçimini sağlayan kadına sıcak bir yuvanın bulunması için resmi kurumlarla temaslarda bulundu. Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile yapılan temaslar öncesinde, Ümran K.’nin, Ayvalık’a bağlı Küçükköy beldesi sınırları içinde bulunan Bilentur mevkiindeki evde 81 yaşındaki annesi ile birlikte kaldığı önerildi.

HER ŞEYE RAĞMEN ANNESİYLE BİRLİKTE YAŞAMAYA İKNA EDİLDİ

Ümran K. uzun süren konuşmaların ardından, annesiyle yaşamak için Bilentur’daki eve gitmeye ikna edildi. KASAİD Ayvalık Şubesi tarafından Ümran K. adlı kadına bir miktar nakdi yardım yapılmasının ardından, annesinin evine gönderildiği öğrenildi. Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan tarafından kurulmasıyla bilinen KASAİD’in Ayvalık Şube Başkanı Filiz Karayelli, yaptığı açıklamada, 59 yaşında, ilçede yemeklik ot satarak geçimini sağlamaya çalışan Ümran K.’yi, her şeye rağmen annesi ile birlikte yaşamaya ikna ettiklerini söyleyerek, “Yinede konunun takipçisi olacağız. Eğer annesiyle birlikteyken yine benzeri sorunlarla karşı karşıya kalırsa, Ümran K.’yi bir huzur evine yerleştirebilmeye çalışacağız. Şu anda bulduğumuz çözüm, hem Ümran K. hem de 81 yaşındaki bakıma muhtaç annesi için ortak bir çözümdü. Bekleyip, görecek ve gelişmelere göre gerekeni yapacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: