Sokakta yaşayanların imdadına barınma evi yetişti

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kapılarını Ürünlü’de açan barınma evi, kar yağışı ve hava sıcaklıklarının iyice...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kapılarını Ürünlü’de açan barınma evi, kar yağışı ve hava sıcaklıklarının iyice düşmesiyle birlikte tam kapasite ile çalışmaya başladı. Her biri parçalanmış hayat hikayesine sahip evsiz ve kimsesiz vatandaşlar, kışı sıcak ve konforlu ortamda geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Kimileri yıllarca baktıkları çocukları tarafından sokağa terk edilmiş, kimileri ise iflas ederek işini kaybetmiş. Her biri farklı hayatların kahramanları olsa da onları bir araya getiren tek özellik, sıcak bir yuva özlemi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl Ürünlü’de hizmete açtığı barınma evi, onlar için soğuk kış günlerini huzur içinde geçirebilecekleri bir yuva oldu. Barınma evinin konuklarına, üç öğün yemek, 24 saat sıcak su, sürekli sağlık kontrolü gibi imkanlar sunulurken, onlar da önceki yıllarda soğuk kış gecelerinde üzerlerine yağan karı, şimdi sıcak bir ortamda pencereden keyifle izlemenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Reklam
Reklam

Halen 150 kişinin kaldığı barınma evinde beslenmeden sağlığa kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar ise yazın gelmesini hiç istemiyor. Barınma evinin açılmasını umutla bekleyen vatandaşlar, "Yanına sığınacak ne bir ailemiz ne de bir yakınımız var. Burası da olmasa kışı, boş inşaatlarda ve sokaklarda geçiriyoruz. Bazı arkadaşlarımız donarak oldu. Kışın sokakların sonu bizler için ölüm. Bize her yıl kucak açan ve tam bir ev konforu sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye teşekkür ediyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz