Söke Chp Geçici Yönetimi Belli Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Yönetimi, Genel Merkezin belirlediği parti içi yerel seçim süreci...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Yönetimi, Genel Merkezin belirlediği parti içi yerel seçim süreci takvimi gereği geçtiğimiz günlerde istifa etmişti.

Bundan sonraki süreçte Söke CHP İlçe örgütünü seçime götürecek 5 kişiden oluşan geçici kurulun oluşturulması bekleniyordu. O 5 kişilik geçici kurul belirlendi. CHP Söke İlçe Örgütünü seçimlere götürecek geçici Kurulun Başkanlığına Murat Alagöz getirilirken; kurulda yer alan diğer isimler Hüseyin Akkaya, Rahmi Akmazlar, Şeref Palabıyık, Yaşar Başpehlivan oldu. Oluşturulan geçici kurul 30 gün içinde partiyi seçimlere götürecek, yapılacak seçim ile Söke CHP’nin yeni ilçe başkanı ve yönetimi belirlenecek.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Akkentli açıklamasında; “Şimdiden CHP İlçe Başkanlığına ve yönetim kuruluna aday olacak tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Özel hayatında samimi ve mütevazı, CHP siyasetinde saygınlığı ve kişiliği ile kendini halkımıza kabul ettirmiş kişilerin CHP örgütünün tam ittifakıyla yeni bir yönetim kurulu oluşturması en büyük dileğimizdir. Türkiye'de çağdaş solun ilerlemesi mücadelemize katkı verecek bir yönetim oluşacağı inancının heyecanı tüm örgütümüzde hissedilmektedir. Türk siyasi hayatında önemli bir yeri olan demokrasi abidesidir CHP. Türkiye’ye demokrasiyi getiren partidir. Unutulmamalıdır ki içişleri bakanlığına başvurularak kurulan bir parti değildir. Savaş meydanlarında kanla kurulmuş bir partidir. Siyasal bir güç ve örgütlenmeyle askeri hareketi başarmış tek partidir. Dünya da eşi benzeri yoktur. Bunun için İlk sözümüz halk son sözümüz halk olacak diyoruz. CHP siyaseti kuralına göre yapmıştır. Halkın isteklerine göre uygulamıştır. Burada bir hala eksik bir şeyler var ise kendimize bir kez daha bakmalıyız. Ancak bizim siyaset anlayışımızda “kralcılık” yoktur. Halkın kuralları vardır. Demokrasinin gereği olan seçimlere, rekabet ederken kendi aralarındaki ilişkileri dejenere etmeden ve siyasette itidali elden bırakmadan kısır çekişmelerden uzak, kalitesi yüksek, başarıyı esas alan bir anlayışla yapılması konusunda üyelerimizin de katkı sunacağını ümit ediyorum. Örgütümüze ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: