Söke Chp’den 'yerel Seçimler Ve Referandum' Konulu Basın Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Teşkilatı gündemi değerlendirdiği basın toplantısında gündemde olan erken yerel...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Teşkilatı gündemi değerlendirdiği basın toplantısında gündemde olan erken yerel seçimler ve referandum konusunu ağırlıklı olarak ele aldı. Söke CHP İlçe Başkan Vekili Mehmet Arif Ceylan’ın açıklama yaptığı basın toplantısında yönetim kurulu üyeleri ve Kadın Kolları Başkanı Sibel Işık da bulundu.

VATANDAŞ “HAYIR” DİYOR

Söke CHP İlçe örgütünün bütün organları ile yerel seçimlere hazır olduğunu belirten Mehmet Arif Ceylan; Aydın’ın büyükşehir olması ile kapatılacak belde belediyelerin gündeme geldiğini ve bu konuda yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Konuyla ilgili en çok o beldelerde yaşayan vatandaşların söz hakkına sahip olmaları gerektiğini bu anlamda iki beldede referandum yaptıklarını belirten CHP İlçe Başkan Vekili Mehmet Arif Ceylan; “İlçe yönetimimizden bir sorumlu, belde belediye başkanları ve belde yönetiminden bir yetkilinin hazır bulunduğu bir referandum yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalar sonucunda Atburgazı ve Sarıkemer referandumu sonuçlandı. Atburgazı’nda oy kullanan seçmen sayısı 762, “Hayır belediyemiz kapatılmasın” diyen seçmen sayısı 757, “Evet belediyem kapansın” diyenler 5 kişidir. Sarıkemer referandumunda ise oy kullanan 786 seçmen sayısına karşılık 766 kişi Hayır oyu, 18 kişi Evet oyu kullandı. Sarıkemer’de yapılan referandumda 2 oy boş çıktı. Yine 21 Ekim pazar günü Bağarası, Sazlı, Savuca, Yenidoğan ve Güllübahçe beldelerinde saat 10.00 ile 17.00 arasında referandumlarımız devam edecek” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye gündeminde olan seçimlerin öne alınmasına yönelik oylamanın referandum engeline takılması konusuna da değinen CHP İlçe Başkan Vekili Mehmet Arif Ceylan; konunun referandum gitmesini önlediği gerekçesi ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü eleştirdi. Ceylan; seçilme yaşının 18'e indirilmesi ile ilgili olarak da "18 yaşın eğitim yaşı olduğu gözden kaçırılmaması gerekir" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: