Söke Çydd: “halka Rağmen Uygulama Acı Sonuçlar Doğurur”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Söke Şubesi Başkanı Meliha Özkesici Taksim Gezi Parkı olayları ile...

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Söke Şubesi Başkanı Meliha Özkesici Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili açıklama yaptı. ÇYDD Genel Merkezi’nde yayınlanan ortak bildiriyi okuyan Özkesici; Halka rağmen yapılan her uygulamanın acı sonuçlar doğurduğunu söyledi.

Söke ÇYDD Başkanı Meliha Özkesici açıklamasında; “Taksim Gezi’deki sökülen ağaçlar her kesimden insanı birleştiren birer özgürlük sembolü oldu. Başlangıçta doğaya, yeşile sahip çıkmakla başlayan başkaldırı, değişik kesimlerdeki insanların yaşam tarzlarına yapılan müdahalelere, 4+4+4 ün eğitim sistemine, çeşitli alanlardaki özgürlüklerin çeşitli bahanelerle, uydurma nedenlerle kısıtlanmasına, Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin temel direği olan laikliğin yok edilmesi çalışmalarına karşı bir direnişe dönüştü. Türkiye’nin birçok kentinde, birçok meydanında, caddesinde, sokağında bir araya gelen değişik yaştan, cinsten, dinden, ırktan kalabalığın ortak paydası özgürlüklerin korunması, geriye gidiş ve baskıcı bir rejim uygulamasına karşı çıkıştı. “Artık yeter!” deyişti" ifadeleirne yer verdi.

Reklam
Reklam

Yaşanmakta olan üzücü sürecin sonucu gelinen aşamada yetkililere düşen görev vatandaşın tepkisini objektif değerlendirmek gerektiğini belirten, Özkesici, "Şimdiye kadar hiçbir eyleme katılmadığı halde şimdi bir araya gelen bunca farklı insanın başkaldırısını iyi okumaktır. Halka rağmen zorla yapılmaya çalışılan her uygulama acı sonuçlar doğurmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: