Söke İşletme Fakültesi Ek Kontenjan İle İlk Öğrencilerine Kavuşmaya Hazırlanıyor

Söke'de yapımı geçtiğimiz yıl tamamlanan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke İşletme Fakültesi ilk öğrencilerine ek...

Söke'de yapımı geçtiğimiz yıl tamamlanan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke İşletme Fakültesi ilk öğrencilerine ek kontenjanlarla kavuşacak.

Ek Kontenjan Tercihlerinde yer alacak olan Söke İşletme Fakültesinin Yönetim Bilişim Sistemleri (50), Uluslararası Dış Ticaret hazırlık bölümü (50) öğrencileri ile eğitime başlayamaya hazırlanıyor.

Söke İşletme Fakültesinin yanı sıra Söke Meslek Yüksek Okulu (MYO), Söke Sağlık Hizmetleri MYO ve Söke Sağlık Yüksek Okulu’nda öğrenim görmek isteyen öğrenci sayısında bu yıl patlama olurken; ilk tercihler sonunda bölümlerin tamamına yakın kayıt yapılması dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Söke’de Üniversiteliler için alternatif program sayısının artması öğrencilerin tercih nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. Söke MYO Biriminde 2012-2013 eğitim öğretim yılında Turizm Otel İşletmeciliği (40), Aşçılık (30), İkram Hizmetleri (30), Moda Tasarım İkinci Öğretim (40), Halkla İlişkiler (40); Söke Sağlık Hizmetleri MYO Birimi İlk Acil Yardım Programı İkinci Öğretim (30); Söke Sağlık Yüksek Okulu Birimi Hemşirelik Bölümü (50); Söke İşletme Fakültesi Birimi Yönetim Bilişim Sistemleri (50), Uluslararası Dış Ticaret (50) olmak üzere eğitim almak için ilçeye gelecek öğrenci sayısının bin 800 civarına ulaşması bekleniyor.

SÖKE ADÜ’NÜN BATI DAKİ MERKEZİ OLUYOR

Bir yandan İşletme Fakültesinin hizmete girmesi bir yandan mevcut programlara gelen yeni bölümlerle toplam 18 bölüme ulaşılması Söke’nin hedefindeki üniversite öğrenci potansiyeline ulaşılması hızlandı. Söke MYO, ADÜ’nün Aydın ilinin batısındaki yabancı dil eğitim üstü olacak. Didim ve Kuşadası’nda üniversite öğrenimi gören öğrencilerin Söke MYO’nda yabancı dil derslerine gireceği öğrenilirken; Aydın’a gitmelerine gerek kalmayacak.

Reklam
Reklam

Söke İşletme Fakültesi ve Söke MYO, Söke Sağlık MYO ve Söke Sağlık Yüksek Okulu olarak 4 birimde 2012-2013 eğitim öğretim dönemine hazır olduklarını söyleyen Söke MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Çetin; öğretim kadrolarının atamalarının tamamlandığını dile getirdi. Mustafa Çetin; “İşletme Fakültemizin bu dönem eğitme başlayabilmesi için girişimlerimiz devam ederken, MYO’larına yeni bölümlerin açılması için yapılan çalışmalardan olumlu sonuçlar alındı. Söke’deki öğrenci sayısı bu dönem yaklaşık 600 öğrenci birden artmasını önemsiyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: