Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer’den 2012 Yılı Değerlendirmesi

Beraberinde daire müdürleri ile Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda Sökeli basın mensupları ile bir...

Beraberinde daire müdürleri ile Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda Sökeli basın mensupları ile bir araya gelen Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, 2012 yılın değerlendirmesini yaptı.

Söke Belediyesi Sosyal Tesislerindeki toplantıda ilçenin sorunları çok yönlü olarak masaya yatırılırken, gazetecilerin gündeme taşıdıkları sorunları kaymakam Demirezer ve daire müdürleri tarafından cevaplandırıldı.

Söke de bu yılki eğitim öğretim döneminde 100 öğrenci ile eğitime başlayan Söke İşletme Fakültesinin ardından Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde ikinci bir fakültenin yapımı için başlatılan girişimlerle ilgili bilgi veren kaymakam Mehmet Demirezer, bu konuda umutlu olduklarını dile getirdi. Söke’ye düşünülen ikinci fakülte projesinin ADÜ Rektörlüğünce hazırlanmakta olduğunu söyleyen kaymakam Demirezer; “Mimari proje hazırlanması ile ilgili yaklaşık 150 bin TL bir maliyet var. Mütevelli heyeti olarak projenin değerlendirmesini yapıyoruz. 2013 yılında ilçemize ikinci bir yeni fakülte çalışmalarında çok ciddi mesafe alınacağını düşünüyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

YÜKSEK ÖĞRENCİ YURDU İÇİN BÜROKRASİ AŞILIYOR

Söke’ye TOKİ Tarafından yapılması planlanan 500 kişilik yüksek öğrenci yurdu ile ilgili yurt inşaat alanında kalan dere yatağının meydana getirdiği engelin aşıldığını söyleyen Kaymakam Demirezer, yurt yapımındaki bürokrasinin aşılma noktasında sona gelindiğini söyledi. Söz konusu dere yatağının DSİ teknik elemanlarınca değerlendirilerek uygun zemin raporu verildiğini sözlerine ekleyen kaymakam Demirezer; “Öğrenci yurdumuzun gecikmeli de olsa TOKİ Tarafından yapılacak. Görüşmeler olumlu” dedi.

ŞEHİRİÇİ TRAFİK SORUNUNDA ÖNCELİKLİ HEDEF TRAFİĞİN AKIŞINI DÜZENLİ SAĞLAMAK

Söke de son yıllardır gündeme sık sık gelen şehir içi park sorunu Kaymakam Mehmet Demirezer’in düzenlediği toplantıda bir kez daha masaya yatırılırken, Demirezer yaptığı açıklamada öncelikli hedeflerin ilçe merkezinde özellikle ana arterlerde trafik akışının disiplin altına almak olduğunu söyledi. Emniyet Müdürlüğünün hata yapan sürücüleri önce uyardığını, hataların tekrarı halinde para cezasının yazıldığın söyleyen Demirezer, yaya ve engellilerin geçişlerine izin vermeyecek şekilde araç park eden sürücülere cezai işlem yapıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Çarşamba günleri dışında Pazar yerindeki ücretsiz oto parkın araç sahiplerince çok fazla kullanılmadığını dile getiren Kaymakam Demirezer; “Emniyet Müdürlüğümüz ve Söke Belediye Zabıta ekipleri ile ortaklaşa yapılan uygumla ile kaldırımlara esnafın gelişi güzel mal çıkarmaları denetim altına alınmakta. Kaldırımlardan yayaların gönül rahatlığı içinde yürüyebilmeleri için bu konudaki sıkı denetimiz sürecek” dedi.

3 BİN AİLEYE 1500 TON KÖMÜR DAĞITILDI

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vafkı’nın 2012 yılındaki faaliyetleri ile ilgili olarak da bir açıklama yapan Kaymakam Mehmet Demirezer, Sosyal Yardımlaşma Vafkı’nın hizmet yelpazesinin genişlediğini söyledi. Kaymakamlık olarak yardıma muhtaç dar gelirli ailelere destek olduklarını sözlerine ekleyen Demirezer; “İlçemizde yardıma muhtaç olan ailelere 718 Bin 950 TL nakdi yardım yaparken, 3 bin aileye de 1.500 ton kömür dağıtımını gerçekleştirdik. Ayrıca ihtiyaç sahibi öğrencilerimize 540 Bin TL maddi yardımda bulunarak eğitim masraflarına katkıda bulunduk. Şimdi sırada 100 adet zeytin silkme makinasını üreticilerimizle buluşturmak var” dedi.

Reklam
Reklam

JANDARMA’YA TEŞEKKÜR

Jandarma Komutanı Jan. Üstgm. Tahir Şahin kendi sorumluk alanlarındaki faaliyetlerle ilgili bilgi verirken jandarma olarak 24 saat vatandaşın huzur ve güvenliği için hazır olduklarını dile getirdi.

Toplantıda Söke İlçe Jandarmasının çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren kaymakam Mehmet Demirezer, geride bıraktığımız pamuk toplama sezonunda jandarmanın sıkı denetimlerinde pamuk hırsızlığının yanı sıra kurban bayramı döneminde küçükbaş hayvan hırsızlığının yanşamadığını dile getirirken; “Çiftçi Malları Koruma başkanımızın bu konuda makamımıza gelerek bizlere teşekkür etmesini önemsiyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: