Söke Teröre Karşı Tek Yumruk Oldu

Söke’de Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği öncülüğünde siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ile kurum...

Söke’de Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği öncülüğünde siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ile kurum ve kuruluşların desteği ile düzenlenen teröre tepki yürüyüşüne katılan yaklaşık 3 bin 500 kişi teröre lanet yağdırdı.

Söke hep bir ağızdan teröre lanet yağdırdı. Söke’de Şehitlere Saygı ve Teröre Tepki yürüyüşü düzenlendi. Söke’nin tek yumrul olduğu yürüyüş ilçenin Cumhuriyet Meydanından başladı. Cumhuriyet Caddesi, İstasyon, Abdi İpekçi, Aydın Caddesi güzergahından devam eden yürüyüş başladığı nokta olan Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

Reklam
Reklam

Yürüyüş nedeniyle Söke’de olağanüstü önlem alırken, dışarıdan polis takviyesi yapıldı. Yürüyüş öncesi Dernek Başkanı Hüseyin Çalışkan yaptığı anonslarla sık sık yürüyüş gruplarına taşkınlık yapılmaması ve belirlenen sloganların dışında slogan atılmaması konusunda uyardı. Yürüyüşe kadınların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. Yürüyüşte “Kahrolsun PKK, Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, Bu vatan Apo’ya mezar olacak, Asker ve polise kalkan eller kırılsın” gibi sloganlar atıldı. Yürüyüş sırasında güzergah üzerinde bulunan evlerden ve iş yerlerinden vatandaşlarda ellerinde bayrakları ile destek verdi. Şehit Aileleri ve yakınlarının ellerinde şehit fotoğrafları ile katıldığı yürüyüşte, şehit yakınlarının zaman zaman gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Yürüyüşün sonunda Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan bir açıklama yaptı. Yürüyüşe katılan ve terörü lanetleyen Sökelilere teşekkür eden Hüseyin Çalışkan; “Vatan toprakları üzerinde oynanan kirli oyunların son bulmasını istiyoruz. 20 yaşında gencecik çocuklarımızın acı haberlerini almak istemiyoruz. Anaların artık ağlamasını istemiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: