Söke’de “erişkinlerde Diyabet Ve Obezite” Konulu Seminer İlgi Gördü

Söke Belediyesi tarafından Özel Uluslararası Söke Hastanesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen “Erişkinlerde Diyabet ve Obezite” konulu seminer...

Söke Belediyesi tarafından Özel Uluslararası Söke Hastanesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen “Erişkinlerde Diyabet ve Obezite” konulu seminer yapıldı.

Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleşen seminer büyük ilgi gördü. Eğitim Seminerinde İç hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Aydın Kalender konuşmacı olarak yer aldı. Eğitim Semineri öncesi 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle kokteyl gerçekleştirildi.

Gerçekleşen etkinliğe Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Özel Uluslararası Söke Hastanesi Başhekimi Hamit Eğriboz, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer’in eşi Derya Demirezer, CHP Söke Belediye Meclis Üyesi Nimet İncedal ve Hüseyin Akkaya, Söke CHP Başkan Vekili M. Arif Ceylan ve hastane doktorları başta olmak üzere davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Söke Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Barış Değer; “Söke Belediyesi olarak misyonumuz Söke Halkının yaşam kalitesini arttırmak, vizyonumuz belediyecilikte yenilikçi, öncü ve örnek olmaktır. Belediyenin Sağlık Müdürlüğü olarak bu misyonu sağlık alanında uygulamak amacıyla eğitim seminerleri dizisi başlattık. İlkini meme kanseri konusunda yaptığımız seminerlerimizin bugünkü konusu ise günümüzün önemli sorunlarında olan diyabet ve obezite. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, bu vesile ile bütün sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Özel Uluslararası Söke Hastanesi Müdürü Cengiz Bayar ve Hastane Başhekimi Hamit Eğriboz yaptıkları konuşmalarda faaliyetleri hakkında kısa bilgiler verirken; Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi konuşmasında tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Daha sonra sunumunu gerçekleştiren Özel Uluslararası Söke Hastanesi İç Hastalıkları Uzm. Dr. Aydın Kalender, Erişkinlerde Diyabet ve Obezite konusunda bilgiler verdi. Diyabetin belirtileri, tanısı ve tedavisi hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Aydın Kalender; diyabette sağlıklı beslenmenin büyük önemi olduğunu söyledi. Kalender, obezitenin günümüzün sağlık sorunlarının başında geldiğine dikkat çekti. Uzm. Dr. Aydın Kalender; “Hareketsiz yaşam, aşırı kalori alımı, genetik yatkınlık gibi nedenler obezitenin temel nedenleridir. Obezite yaşamı kısıtlayan ve tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: