Söke’de Girişimcilik Kursu

Söke’de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), İŞKUR Söke Şube...

Söke’de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), İŞKUR Söke Şube Müdürlüğü ve Söke Ticaret Odası tarafından girişimcilik kursu düzenleniyor.

Çalışma ve İş Kurumu Aydın il Müdürlüğü ve KOSGEB arasında imzalanan protokol kapsamında kendi işini kurmak isteyenlere yönelik gerçekleşecek kurslara Söke Ticaret Odası da destek veriyor. Kursun pazar araştırması ve planı, üretim, yönetim, finansal planlama, fiyat analizi, iş planı yazma gibi konuları kapsayacağı, 11 gün (72 saat) Uygulamalı olarak düzenleneceği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Yapılan açıklamada; “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarı ile tamamlayıp iş planlarını hazırlayan ve “Katılma Belgesi” alan katılımcılar, işletmelerini kurdukları takdirde KOSGEB mevzuatı dahilinde 27.000.-liraya kadar hibe, 70.000.- liraya kadar sıfır faizli kredi desteği alabilecekleri “Yeni Girişimci Desteği”ne başvurma hakkı kazanacaktır. (Yeni girişimci Desteği hakkında www.kosgeb.gov.tr adresinden ayrıntılı bilgi alınabilir.). 25 kişilik bir gruba İŞKUR Söke Hizmet Merkezince ücretsiz olarak verilecek olan eğitim, mesai-çalışma saatleri içerisinde, 19 Temmuz 2012 tarihlinde başlayıp, 9 Ağustos 2012 tarihinde sona erecektir” denildi.

Eğitimlere katılmak isteyenlerin 18 yaşını doldurmuş, En az ilköğretim mezunu, Emekli veya Sosyal güvencesi olmayan, İŞKUR’ a kayıtlı olması gerektiği belirtildi.

Belirtilen şartları taşıyan girişimci adayların mülakat ve seçmeleri; 17 Temmuz 2012 Salı günü saat 09:30 da İŞKUR Söke Hizmet Merkezinde yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: