Söke’de Köy Enstitülerinin Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Söke Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıldönümü...

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Söke Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıldönümü kahvaltılı sohbet toplantısı yapıldı.

Köy Enstitülerinin Kuruluşu’nun 74. Yıldönümü nedeniyle Söke Belediyesi tesislerinde gerçekleşen toplantıya köy enstitüsü mezunu öğretmenler başta olmak üzere ÇYDD, ADD, Türk Kadınlar Birliği Söke Şubesi yöneticileri ile CHP Söke Belediye Meclis Üyesi Nimet İncedal katıldı.

1940 yılında kurulan ve daha izlerini gördükleri Köy Enstitülerinin öneminden bahseden Söke ÇYDD Başkanı Meliha Özkesici; “Köy Enstitülerini ve öğretmenlerimizin yaptıklarını gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu nedenle bu geleneği sürdürüyoruz” dedi. Özkesici, katılımcılara teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz