Söke'de Metruk Binalar Yıkılıyor

Söke’de kullanılmayan ve bir çoğu harabe halde bulunan, zamanla madde bağımlılarının yuvası haline gelen metruk...

Söke’de kullanılmayan ve bir çoğu harabe halde bulunan, zamanla madde bağımlılarının yuvası haline gelen metruk binalar yıkılıyor.

Söke Belediyesi tarafından yapılan metruk ev ve bina yıkımlarının son adresi Yeni Cami Mahallesi Sakız Sokak’ta bulunan ve ‘Çiçek’ Ailesi’ne ait olduğu öğrenilen metruk bina oldu.

Mahalle sakinlerinden gelen şikayetleri dikkate alan Söke Belediyesi mal sahiplerine ulaşarak yasal yıkım işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından, belediye ait iş makinaları ile madde bağımlıların barınma yeri haline geldiği iddia edilen boş evin yıkımı gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, İmar İşleri Müdürü Müge Bayrak, Fen İşleri teknik elamanlarından Ali Savran ve Yenicami Mahalle Muhtarı Hüseyin Yörük nezaretinde gerçekleştirilen yıkım sonrası, mahalle sakinleri Söke Belediyesine teşekkür ettiler.

Söke Belediyesinin bu konuda göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür eden Yenicami Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yörük; “Boş bina hem görüntü kirliliği yaratıyor hem de madde bağımlıların girip çıkmaları nedeniyle mahalle sakinleri rahatsızlık duyuyor. Her zaman başta yangın ve olası bir tehlike ile burun buruna gelinen bu sorundan kurtulmamız nedeniyle Söke Belediyesine teşekkür ediyoruz” dedi.

Yeni Mahallesindeki yıkım çalışmasını yerinde takip eden Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna; “Kent merkezinde bu şekilde tehlike arz eden boş ve metruk evlerin yıkımı için yasal bir süreç ve bir takım resmi yazışmaların olması bize zaman kaybettiriyor. Bazen yıkım kararı alınan boş metruk evlerin çok miraslı olmaları nedeniyle mirasçılarına ulaşmamız zaman alıyor. Resmi prosedürleri tamamlanan ve önünde engel kalmayan metruk yapıların yıkımına devam edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: