Söke'de naylon poşete hayır kampanyası

Söke Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nce Microsoft Yenilikçi Öğretmenler Programı 2012 Türkiye Formu proje yarışması kapsamında "naylon poşete hayır" kampanyası

Söke Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nce Microsoft Yenilikçi Öğretmenler Programı 2012 Türkiye Formu proje yarışması kapsamında "naylon poşete hayır" kampanyası düzenlendi.

Söke Belediye Meydanı'nda Söke Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte plastik ve naylonun doğaya verdiği zararlara dikkat çekildi.

Danışmanlığını Söke Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmeni Havva Zeybek Şentaş'ın yaptığı proje ile öğrenciler ellerinde pankartlarla naylon poşet ve plastiğin zararlarına dikkat çekerek, naylon poşetlerden oluşan elbiselerle defile düzenlendi.

Reklam
Reklam

Şentaş, "Naylon poşetler sadece kirlilik oluşturmuyor. Üretim sürecinde suyumuzu tüketiyor, nehirlerin rejimini bozuyor, depolama sürecinde ciddi maliyetler ortaya çıkarıyor. Doğal yaşam ortamlarına verdiği zararla tüm hayvan türlerini olumsuz etkiliyor. Bazılarının da neslinin tükenmesine sebep oluyor. 'Naylon poşetleri hadi yeniden kazanalım' desek, bu sefer de büyük bir maliyet ortaya çıkıyor. Kimse de bu maddi yükün altına girmek istemiyor" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: