Söke'den Aydın Milletvekillerine Çağrı

Sökeli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin gerçekleştirdiği bu toplantılara zaman zaman Aydın milletvekilleri de...

Sökeli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin gerçekleştirdiği bu toplantılara zaman zaman Aydın milletvekilleri de konuk oluyor.

Gerçekleşen benzer bir toplantıda Söke CHP'nin sivil toplum kuruluşlarını konuk ettiği toplantıda CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfü Baydar konuk olmuştu. Bu türlü toplantıların faydalı olduğu ortak görüşü hakimken, Söke Ticaret Odası Meclis Üyelerinden Mimar Haldun Işıklı'dan bir öneri geldi. Işıklı, partilerin Milletvekillerine sorunları ayrı ayrı aktarmak yerine; iktidar ve muhalefetin milletvekillerinin bir arada olduğu bir toplantının düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

"DAHA NET SONUÇLAR ORTAYA ÇIKAR"

Söke MHP İlçe Teşkilatı'nın Söke Ticaret Odası'nı ziyaretinde gündeme gelen konu, tüm katılımcılardan olumlu reaksiyon aldı. Söke Ticaret Odası Meclis Üyesi Mimar Haldun Işıklı; "Sorunları konuşmak, çözüm öneriler getirmek elbette güzel. Ancak yapılan toplantılarda daha net sonuçların ortaya çıkabilmesi, iktidar ve muhalefet arasındaki söylem farklılıklarının daha net ortaya konulabilmesi için iktidar ve muhalefet Milletvekillerinin bir arada olduğu; karşılarında Söke'nin tüm sivil tolum kuruluşlarının olacağı bir toplantı düzenlenebilmelidir. Bunun çok daha yararlı olcağını düşünüyorum" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR MERAK KONUSU"

Aydın'ın Büyükşehir olması ile ilgili bilgi kirliliği olduğunu örnek gösteren Haldun Işıklı, "Konunun detayları ile ilgili Milletvekillerimiz bile konuya tam olarak hakim değil. Vatandaşlar arasında bilgi kirliliği var. Milletvekillerimiz bir araya gelerek bence ilk olarak Büyükşehir olmanın artı yada eksi yönlerini oratay koymalı ve bizlerle paylaşmalı. Böylesi bir toplantı bu tür merak konusu konularda faydalı olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Söke MHP İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu'nun bu konuya "Söke Ticaret Odası öncülük edebilir ve biz böyle bir toplantıya Milletvekillerimizle varız" diyerek destek verdi. Bunun üzerine Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, önümüzdeki süreçte Söke Sivil Toplum Örgütleri Platformu olarak böyle bir çalışma yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: