Soküm İl Tespit Kurulu Toplandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Somut Olmayan Kültürel Miras'ın (SOKÜM) tespiti için oluşturulan SOKÜM Kayseri İl...

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Somut Olmayan Kültürel Miras'ın (SOKÜM) tespiti için oluşturulan SOKÜM Kayseri İl Tespit Kurulu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş başkanlığında toplandı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, UNESCO’nun 2003 yılında kabul ettiği ve ülkemizin 2006 yılında taraf olduğu 'Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi' kapsamında Türkiye'nin Somut Olmayan Kültürel Mirasının (SOKÜM) tespiti ve Ulusal Envanteri’nin hazırlanması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 08.09.2008 tarih ve 165335 sayılı, 08.04.2009 tarih ve 67442 sayılı yazıları doğrultusunda SOKÜM Kayseri İl Tespit Kurulu'nun 2013 Mayıs Ayı toplantısının, Kayseri Kültür Merkezi’nde İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş başkanlığında yapıldığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Toplantıda, Somut Olmayan Kültürel Miras unsurlarının tespitiyle ilgili başlangıcından bugüne kadar ilimizde yapılan çalışmalar gözden geçirildi. Toplantıda ayrıca, il dahilindeki ''Kayseri’de Çocuk Oyunları'', ''Kayseri’de Ölüm Folklorü'', ''Kayseri’de Oturma Geleneği'', ''Kayseri’de Düğün Geleneği'', ''Kayseri’de Gülmece Kültürü'', ''Kayseri’de Asker Uğurlama'' ve ''Kayseri’de El Sanatları'' olmak üzere 6 ana başlık olarak belirlenen unsurlardan komisyon üyelerince yapılan çalışmaların genel bir durum değerlendirilmesi yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: