Sol tarafı felç olan kadın ameliyatla sağlığına kavuştu

Niğde'de evinin camını silerken 3. kattan aşağı düşmesi sonucu sol tarafı felç olan kadın, geçirdiği...

Niğde'de evinin camını silerken 3. kattan aşağı düşmesi sonucu sol tarafı felç olan kadın, geçirdiği başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Niğde Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahı uzmanları Engin Elmacı, Gündüz Kadiristan ve Hüseyin Yakar'ın da katıldığı 8 saatlik bir ameliyatın ardından Havva Özbek (38) adlı hasta, yürüyebilecek hale geldi. Ameliyat öncesi yattığı yerden ayağını bile kaldıramayan Özbek, ameliyatı yapan ekibe teşekkür etti.

Ameliyat hakkında bilgi veren Beyin ve Sinir Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Yakar, "15 gün önce hastamız yüksekten düşme sonucu acil servise getirilmişti. Şu anda yürüyebiliyor, beliyle ilgi hiçbir problem yok, omuriliğindeki problem tamamen düzeldi. Ama sol ayağındaki kırıktan dolayı hastamız şu anda koltuk değneği kullanıyor. Kırık omuriliğe baskı yapmış ve omurilik kanalındaki omuriliği sıkıştırmış durumdaydı. Hızlı bir müdahaleyle bu kırıklar üzerinden zaman geçmesi omuriliğin üzerinde uzun süreli baskılı kalması hastanın bacaklarında, ellerinde, kollarında kuvvet problemi yol açacağından dolayı erken dönemde ameliyata aldık. Bacaklarındaki problemi her iki bacağında da para parazi dediğimiz ciddi bir kuvvetsizliği vardı. Bu kuvvetsizliği sebebi omuriliğin üzerindeki o kırık kemiklerin omuriliğe baskı yapmasından kaynaklanıyordu. Hızlı bir şekilde ameliyata aldık, omuriliğe baskı yapan parçaları kaldırdık böylelikle definse dediğimiz hastanın ayaklarındaki kuvvetsizliği hızlı şekilde düzeldi." dedi.

Reklam
Reklam

İki çocuk annesi Havva Özbek ise şu anda durumu çok iyi olduğunu belirterek doktorlara teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz