Şölen havasında 29 yıl

29.’su düzenlenen Erhan Aksay-Osman Çalgın Futbol Turnuvası ilk günkü heyecanını kaybetmeden yaklaşık 2,5 ay sürdü.

29.’su düzenlenen Erhan Aksay-Osman Çalgın Futbol Turnuvası ilk günkü heyecanını kaybetmeden yaklaşık 2,5 ay sürdü. Turnuvada bu yıl 5 gurupta 40 takım mücadele etti. Müsabakalar sonucunda şampiyonluğu elde eden Beşiktaşlılar Derneği takımı kupalarını Antakya Belediye Başkanı Prf. Dr. Lütfü Savaş’ın elinden aldı.

Şenlik havasında geçen turnuvada, merhum Erhan Aksay’ın eşi ve oğullarına gösterilen sevgi gösterileri de gözlerden kaçmadı.

Turnuvanın tarihçesini, merhum Erhan Aksay’ın eşi Meziyet Aksay “ 23 temmuz 1985 yılında Hatay’ın Kurtuluşu için düzenlenen festivalin renklenmesi ve gençlerin spor aktivitelerini desteklemek için eşim bu futbol turnuvasını 19 temmuz 1985 yılında başlattı. 25 şubat 1986 yılında eşim vefat edince turnuvaya eşimin adı verildi. Bu sene 29. su düzenlenen turnuvanın Antakya halkın yoğun katılımı ve Antakya Belediye Başkanın destekleriyle her geçen sene biraz daha büyüdüğüne şahitlik ediyorum. Her sene mayıs ayında açılışını yapıyorum, temmuz ayında da büyük oğlum Atalay Aksay ve küçük oğlum Atakan Aksay ile kapanışını yapıyorum. Büyük bir sağlık sorum olmadığı sürece de hiç aksatmadan her sene gelmeye devam etmeyi düşünüyorum’’ dedi.

Reklam
Reklam

Antakya Belediye Başkanı Prf. Dr. Lütfü Savaş ise, “ 29.sunu düzenlediğimiz turnuvaya katılan takımlara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bu turnuvanın şenlik havasında geçmesini sağlayan halkımıza teşekkürleri bir borç bilirim. Halkımızla beraber daha uzun yıllar bu sahalarda hep beraber olacağız ’’ dedi.

Merhum Erhan Aksay’ın oğulları turnuva hakkında ki düşünceleri ise,

Av. Atakan Aksay “ Burada en çok hoşuma giden ve sevdiğim şey bunca sene geçmesine rağmen sanki geçen sene babam vefat etmişte, bu sene turnuva düzenlenmiş gibi herkeste ilk günkü o heyecanı görmek. Bu bizleri çok duygulandırıyor, tabi ki daha sonra mutluluk ve gurur verici bir tablo bu. İnşallah daha uzun yıllar Hatay’da geleneksel hale gelmiş bir turnuva olarak devam edecek’’ dedi.

Av. Atalay Aksay kardeşinin düşüncelerine katıldığını ve “ Bizim katkılarımız olduğu kadar burada yerel halkta buna çok fazla katkıda bulunuyor. Bu turnuva büyük bir ilgi odağı oluyor çünkü; gerçekten baktığınızda baktığımızda kendi havası var. Şu an en az 1500 kişi bu etkinliği izliyor. Bunun dışında, yine bu turnuvaya 29 yıl boyunca emek ve hizmet veren birçok isimsiz insan var. Birçok belediye başkanıyla beraber bu onura nail olduk. Hem açılış hem kapanışlarda burada festivalle beraber bir şenlik havası oluyor. Bu da babamıza olan sevginin devam etmesi gurur kadar bizlere de ayrı bir tat veriyor. Her gelişimizde bu şenliği görmek bizleri çok mutlu ediyor. Seviniyoruz, babamızla gurur duyuyoruz“ diyerek sözlerine son verdi.

Reklam
Reklam

Her sene merhum belediye başkanları Erhan Aksay’ın ailesini Hatay’da görmekten memnuniyet duyduklarını belirten futbol severlerle yapılan röportajlarda, “ 29 senede çok sular aktı Asi’den, ne rüzgarlar gördü bu kent ama turnuvamız her geçen senede biraz daha büyüdü. Bunda başkanımızın eşi Meziyet Aksay’ın emeklerini hiç kimse inkar edemez. Her sene buraya gelerek turnuvamızın ilk vuruşunu yapar ve kapanışta birinci olan takıma kupasını taktim eder. Başkanımızın emanetlerini iki oğlunu da alır yanına her sene burada bizlerle olur. Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’ta turnuvamızın büyümesi için çok çalışmakta’’ dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: