Şölen havasında bir Gençlik Haftası

Manavgat’ta Gençlik Haftası kutlamaları vatandaşların ve öğrencilerin büyük katılıyla şölen havasında gerçekleşti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değiştirilen bir yönetmelik Gençlik haftası kutlamalarının stadyumlardan alınmasıyla birlikte Antalya’nın Manavgat ilçesinde kutlamalar bir şölene dönüştü.

Sabah saat 10:00’da 100’ncü Yıl Kapalı Spor Salonu’nun önünden başlayan yürüyüşle birlikte Gençlik haftası kutlamaları start aldı. Kültür Evi önüne kadar yapılan yürüyüşte öğrenciler büyük Türk bayrağı ve Atatürk resmi taşırken kortejde bando takımı, Hatice Sezer Anadolu Öğretmen Lisesi Mehter Takımı, liselerden öğrenciler yer aldı.

Reklam
Reklam

Kültürevi önünde sona eren yürüyüşün ardından etkinlik, çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Kemer fatma Turgut şen Anadolu Lisesi’nde Ümmü Bilge Gündüz’ün yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Gündüz konuşmasında, “bizler Türk Gençliğiyiz. Bizler savaşı çağımızın çağımızın gereklerine uygun olarak sürdüreceğiz. Bizim silahımız eğitim olacak. Bizler memleketimizi korumak, onu yüceltmek ve en yükseğe çıkarmak için bilgi kılıcını kullanacağız” dedi. Etkinlikte şiirler okundu, halk oyunları ekibi ve mehter takımı gösteri sundu. Gösterilere vatandaşlar ve turistler büyük ilgi gösterdi.

Gençlik Haftası etkinlikleri, hafta boyunca yapılacak olan çeşitli yarışmalar ve spor turnuvalarıyla devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: