Solhan Metem’de Alternatif Bölümler Açılıyor

Bingöl’ün Solhan Mesleki Eğitim ve Teknik Eğitim Merkezi’nde (METEM) örgün eğitimde ve açık meslek lisesinde...

Bingöl’ün Solhan Mesleki Eğitim ve Teknik Eğitim Merkezi’nde (METEM) örgün eğitimde ve açık meslek lisesinde yeni bölüm açılarak öğrencilere meslek alanında alternatif tercihler sunulacak.

Solhan İlçe Mesleki Eğitim ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Müdürü Ali Rıza Serhilal, METEM ve Açık Meslek Lisesi yüz yüze eğitiminde yeni bölümlerin açıldığını söyledi. Söz konusu bölümler arasında Web Tasarım Sınıfı gibi yeni alanlar açtıklarını belirten Serhilal, “Önceki yıllarda genelde dışarıda kalan her hangi bir okula kayıt yaptırmayan öğrencilerin tercih ettiği okul olarak zihinlerde kalan METEM’te farklı bölümler açarak mesleki eğitimde alternatif sunuyoruz. Öğrenci velilerinin de öğrencilerini okula gönderirken başarılı olan alanlara yönlendirmeleri önemlidir. Öğrenciler hangi mesleğe ilgililer ise o alanda başarılı olurlar. Bu kapsamda özellikle Açık Meslek Lisesi’ne de ağırlık verdik. Açık Meslek Lisesi’nde Çocuk Gelişimi Alanı ve Bilişim Teknolojileri Alanı yanında bir de Elektrik ve Elektronik Teknoloji Alanı’nda bir bölüm açtık. 2012-2013 eğitim öğretim yılı kayıtları 31 Ağustos- 21 Eylül 2012 tarihleri arasında alınacaktır. Çocuk Gelişimi, Bilişim Teknolojileri ile Elektrik ve Elektronik Teknoloji bölümlerinde 40’ar olmak üzere toplam 120 kontenjan açıldı. Okulumuzda yüz yüze eğitim olduğundan kontenjanlarımız sınırlandırılmıştır. Her bir alanda açılan kırk kontenjanın 20’si ilköğretim okulundan mezun olup yeni kayıt yapacaklar için ayrılmışken, 10 kişilik kontenjan ara sınıf (tasdiknameli öğrenciler) kayıtları için ayrıldı. 10 kişilik kontenjan ise liseden mezun olup meslek lisesinden mezun olmak isteyenlere imkân vermek için açılmıştır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz