Soli Pompeipolis Kazıları Devam Ediyor

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Remzi Yağcı başkanlığında devam eden Soli Pompeipolis kazılarının, Milli...

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Remzi Yağcı başkanlığında devam eden Soli Pompeipolis kazılarının, Milli Egemenlik Caddesi civarında yapılan çalışmalarında, Anadolu deprem tarihine ilişkin önemli ipuçları elde edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Remzi Yağcı, “Burada deprem olduğunu biliyorduk. Bu depremin sonuçları kazı ekiplerimizin ortaya çıkardığı bu yapıda da görülüyor. Biz burada bu yapının neden yıkıldığına ilişkin kesin sonuçlara ulaşmak adına Mersin Üniversitesi Jeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr Selim İnan beyefendiyi davet ettik ve öğretim üyemiz ilk incelemelerini yaptı” dedi.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Selim İnan ise “Bu yapıda görüldüğü üzere, şiddetli bir darbe sonucu yapı belirli bir yöne doğru devrilmiş; ilk izlenimlerim bu yapının çok büyük bir deprem sonucu yıkıldığı. Tarihi kaynaklardan okuduğumuz, Kilikya’da çok büyük depremler olduğuna ilişkin verileri burada da görüyoruz” diye konuştu.

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım da Soli Pompeipolis kazı çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için kazı başkanı Prof. Dr. Remzi Yağcı’yı ve ekibini sık sık ziyaret ettiklerini, bugün ise Milli Egemenlik Caddesi civarında devam eden kazı çalışmaları sırasında, Mersin Üniversitesi’nden gelen Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanından önemli bilgiler edindiklerini söyledi. Yıldırım, Çukurova bölgesinin depreme ne kadar açık bir alan olduğunu bildiklerini belirterek, bu kazı alanında yapılan incelemelerde görüldüğü üzere, geçmişten ders alınması gerektiğini vurguladı. Yıldırım, “Geçmişten ders çıkarmalıyız. Remzi Yağcı hocamızın dediği gibi biz burada geleceğe önemli yapılar bırakacağız. Bu tarihi yapılarımızın gün yüzüne çıkarılması adına kazı çalışmalarına desteğimiz imkanlarımız ölçüsünde devam edecek” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz